Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα είπε σε εθελόντρια εμβολιαστικού κέντρου ότι η κατάσταση της υγείας του 99χρονου πεθερού της Πρίγκιπα Φίλιππου έχει «ελαφρώς βελτιωθεί».

Ο Δούκας του Εδιμβούργου νοσηλεύεται εδώ και 16 ημέρες λόγω λοίμωξης. Την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε από ιδιωτική κλινική στο νοσοκομείο St Bartholomew's στο Σίτυ του Λονδίνου.

Τηλεοπτικά συνεργεία έξω από ιδιωτική κλινική στο νοσοκομείο St Bartholomew's στο Σίτυ του Λονδίνου όπου νοσηλεύεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος. Πηγή: ΑP

Η ανακοίνωση του Παλατιού ανέφερε ότι ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ θα παρακολουθείται έως τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας για τη λοίμωξη που τον ταλαιπωρεί αλλά και για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Η Καμίλα επισκεπτόταν σήμερα εμβολιαστικό κέντρο στο Κρόιντον του νοτίου Λονδίνου όταν ρωτήθηκε από εθελόντρια για τη πορεία της υγείας του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Πέρα από την ελαφριά βελτίωση, αποκάλυψε ότι κάποιες στιγμής ο Δούκας του Εδιμβούργου αισθάνεται πόνους. Πρόσθεσε ότι η βασιλική οικογένεια «κρατά σταυρωμένα τα δάχτυλα», ευχόμενη δηλαδή ταχεία ανάρρωσή του.