Αυτόματο στρατιωτικό πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 χρησιμοποίησε ο δράστης που «γάζωσε» καφετέρια στην Αγία Νάπα της Κύπρου, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σημείο συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων 7,62 χιλιοστών τις οποίες συνέδεσαν βαλλιστικά με το όπλο. Σύμφωνα και με τα όσα ακούστηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου το όπλο συνδέθηκε μέσω επιστημονικής μαρτυρίας με το 38χρονο ύποπτο που τελεί από χθες υπό οκταήμερη κράτηση, όπως μεταδίδει το sigmalive

Από έρευνα της Αστυνομίας στην περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής, το όπλο εντοπίστηκε στο τέρμα της σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο του μουσείου Θάλασσα, 150 περίπου μέτρα μακριά από το σημείο όπου άνοιξε πυρ ο δράστης. Αρχικά η Αστυνομία ωστόσο είχε αναφέρει ότι για την απόπειρα χρησιμοποιήθηκε καλάσνικωφ. Ενώπιον Δικαστηρίου ο ανακριτής είπε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν Μ58.

Σχετική ανάρτηση του Λάζαρου Μαύρου, αναφέρει πως το Μ58 είναι τσέχικο αυτόματο τυφέκιο εφόδου. Το Μ58 φέρει τα ίδια φυσίγγια, δηλαδή 7.62 χιλιοστών όμοια με αυτά που βάλλει και το καλάσνικωφ ΑΚ47. Σύμφωνα με τον Λάζαρο Μαύρο και τα δυο όπλα βρίσκονταν για αρκετά χρόνια στο οπλοστάσιο της Αστυνομίας. 

Αντικείμενο αναφοράς εξάλλου κατά τη δικαστική διαδικασία αποτέλεσε άγνωστος άντρας, ο οποίος πέρασε από την περιοχή λίγο πριν το κτύπημα. Σχετικό βίντεο δημοσίευσε χθες το SigmaLive το οποίο δείχνει καρέ καρέ τις κινήσεις του δράστη. 

Πηγή: sigmalive