Σε υψηλούς τόνους και με αναφορά σε σκάνδαλο «Μενδώνη – Λιγνάδη», ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι μπροστά στα μάτια όλων έγινε μια «χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης» σχετικά με την υπόθεση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η υπόθεση επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως «ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για τον τίποτα» και οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

«Αν κάποιο κριτήριο αθωότητας αμφισβητείται και πολύ σοβαρά είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας. Γιατί όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση, μια βαριά σκιά σε αυτή την αίθουσα πλανιέται, πίσω και πάνω από εσάς -αν και δεν είναι στα έδρανα, η σκιά της υπουργού Πολιτισμού της κ. Μενδώνη», τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στηρίζει και προστατεύει την κ. Μενδώνη «επειδή δήθεν ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό» και πρόσθεσε σκωπτικά «ε, αλλάξτε τη, βάλτε τη στη θέση του κ. Γεωργιάδη.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, τόνισε ότι η κοινωνία ανεμενε μία συγγνώμη για λάθη, ολιγωρίες και παραλλείψεις, αλλά ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε με την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Πρόσθεσε ότι ενώ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν επιθυμεί η συζήτηση να πάρει χαρακτήρα αντιπαράθεσης ποδοσφαιρικών αγώνων γ’ εθνικής «ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει σε τοπικό ερασιτεχνικό το επίπεδο».

Διαχωρίζω τη θέση μου από τις χυδαιότητες της «ασυδοσίας του πληκτρολογίου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε απολύτως τη θέση του από τις χυδαιότητες που γράφονται για την κυβέρνηση από την «ασυδοσία του πληκτρολογίου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπε ότι όχι μόνο δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρατήσει αποστάσεις από τις χυδαιότητες αλλά ίσα ίσα θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του. Τόνισε πως και ο ίδιος έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια «χιλιάδες χιλιάδων» άθλιες αναρτήσεις.

Δεν ήθελε την επένδυση στο Ελληνικό ο Νίκος Σ.; Πόση χυδαιότητα;

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τα θύματα που μίλησαν, τους επαίνεσε που βρήκαν τη δύναμη και ύψωσαν τη φωνή τους ως φράγμα απέναντι στη λήθη, την ανοχή και τη συγκάλυψη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη και με την ελπίδα ότι θα προστατεύσουν άλλους στο μέλλον.

Επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που εγκάλεσε όσους ζητούν την παραίτηση της κ. Μενδώνη πως είναι «αριστεροί που την μισούν» λέγοντας ότι αυτές οι αναφορές εξευτελίζουν τα θύματα που κατήγγειλαν τους δυνάστες τους.

Ο Νίκος Σ. και οι άλλοι μίλησαν γιατί δεν ήθελαν να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό; Πόση χυδαιότητα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr