Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Δολοφονική ενέδρα έστησαν στον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο γύρω στις 14.15 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες πυροβόλησαν αρκετές φορές εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα την ώρα που εκείνος έφτανε στο σπίτι του προκειμένου να σταθμεύσει. 

Πιο συγκεκριμένα, δύο άτομα με μοτοσυκλέτα προσέγγισαν τον δημοσιογράφο την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του και έριξαν τουλάχιστον έναν γεμιστήρα πυροβόλου όπλου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Μαρτυρία, σε ανεπίσημο επίπεδο, αναφέρει ότι ο ένας εξ αυτών φορούσε στρατιωτικό μπουφάν ενώ στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί περίπου 16 κάλυκες και τουλάχιστον 5 -6 σφαίρες έχουν πλήξει τον Γιώργο Καραιβαζ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή δολοφονική ενέργεια. Στο συγκεκριμένο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί της Υποδ/νσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζήτησεις στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεσης δράσης προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτα οχήματα - μοτοσυκλέτες που ενδεχομένως επιβαίνουν οι δράστες. 

Παράλληλα, θα συλλέγουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, κατοίκους απο την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που μπορεί να παραπέμπουν στους δράστες της δολοφονικής ενέδρας όπως και υλικό από κάμερες ασφαλείας οικείων και καταστημάτων.

Οι δράστες ενδεχομένως να τον έχουν παρακολουθήσει καθώς συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή λίγα λεπτά νωρίτερα. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Η δολοφονία του έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του '90 και εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ' όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Πηγή: skai.gr