Θέλετε κάτι γλυκό, εύκολο και νηστίσιμο; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το κέικ με ταχίνι με πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 0γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
350 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το γλάσο:

200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. νερό ή χυμό πορτοκαλιού & όσο χρειαστεί
Ξύσμα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο.
  • Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού.
  • Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον.
  • Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.
  • Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: Sigmalive