Διαβάσαμε την παρακάτω συνταγή με κριθαράκι, γαρίδες, σπαράγγια και φέτα στο stylist.com. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Yasmin Fahr, Keeping it Simple,  η οποία έχει εμπνευστεί τη συνταγή από τα ταξίδια της στην Ελλάδα.

Στα tips της αναφέρει ότι μπορείς να προσθέσεις ντοματίνια στα σπαράγγια και πως το μεγάλο μυστικό είναι η ρίγανη στις γαρίδες. Για τέσσερις μερίδες θα χρειαστείς εικοσιπέντε λεπτά.

Τι θα χρειαστείς:

  • αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ κριθαράκι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι chili αποξηραμένο
  • 250 γρ σπαράγγια
  • 10–12 γαρίδες
  • 2 κουταλιές ρίγανη
  • 15 γρ βασιλικό
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 75 γρ φέτα

Πώς θα το φτιάξεις:

Γέμισε ένα βαθύ τηγάνι στα 2-3 του με αρκετά αλατισμένο νερό και βράσε το σε υψηλή θερμοκρασία.

Πρόσθεσε το κριθαράκι και μαγείρεψε το al dente, περίπου 7–9 λεπτά. Στράγγισε το καλά, περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και άφησέ το στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία πρόσθεσε δύο κουταλιές από το λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και το chilli  και σόταρε για ένα λεπτό. Πρόσθεσε τα σπαράγγια και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.

Μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για περίπου 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ, πασπάλισε με ρίγανη τις γαρίδες. Βγάλε τα σπαράγγια από το τηγάνι και βάλε τις γαρίδες. Σόταρε τις για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ και να μην είναι πια διάφανες.

Χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία, πρόσθεσε το κριθαράκι στο τηγάνι, πασπάλισε με τον βασιλικό και ρίξε τον χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε λίγο. Πασπάλισε με τριμμένη φέτα. Δοκίμασε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι ή πιπέρι.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ANTONI POROWSKI

7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ

Πηγή: savoir ville