Σημαντική ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Eurobank αναμένεται να αποφέρει η συγχώνευση με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Grivalia, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

Ο κύριος δείκτης κεφαλαιακής υγείας προβλέπεται πως θα βελτιωθεί κατά περισσότερες από δύο ποσοστιαίες μονάδες, ήτοι κατά περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας στο 13,8%.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα βρίσκεται κοντά στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα συνεισφέρει 300 εκατομμύρια ευρώ ακόμα στην κεφαλαιακή βάση της, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η Eurobank κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Eurobank εκτιμά πως θα έχει την καλύτερη κεφαλαιοποίηση στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Πέραν της κεφαλαιακής ενίσχυσης η Eurobank υπολογίζει πως η συγχώνευση θα της επιτρέψει να περιορίσει τα «κόκκινα» ανοίγματά της στο 15% του συνόλου των δανείων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της έως το τέλος του 2019 – δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το σχέδιο της ΕΚΤ.

Η μείωση των «κόκκινων» ανοιγμάτων θα επιτευχθεί εν μέρει μέσω τιτλοποίησης δανείων που είναι σε βαθιά καθυστέρηση, και η αξία τους υπολογίζεται στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: skai.gr