Η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στη Σόφια έπειτα από 1,5 χρόνο (ΦΩΤΟ)

Η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στη Σόφια έπειτα από 1,5 χρόνο (ΦΩΤΟ)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης ταξίδεψε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλγαρία στο πλαίσιο της εκ του σύνεγγυς επαφής του με την Ομογένεια. Μεταφέροντας το μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους Απόδημους για συνεχή και απρόσκοπτη επικοινωνία της Μητέρας πατρίδας με τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του κόσμου, ο κ. Βλάσης συνομίλησε και συναντήθηκε με μαθητές, φοιτητές, πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και φορέων καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν των ανωτέρω συναντήσεων, με πρωτοβουλία του κ. Κώστα Βλάση τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην ελληνική Πρεσβεία, ύστερα από 1,5 χρόνο, καθώς λόγω των αυστηρών επιδημιολογικών πρωτοκόλλων αυτό δεν ήταν προηγουμένως εφικτό. Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός είχε προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις, ώστε να μεταβεί  στη Βουλγαρία ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών π. Ηλίας Βλάχος για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.   

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στη Σόφια, ο κ. Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, είχε συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο,  Βικάριο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σόφιας και πάσης Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, με τον οποίον συζήτησαν θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

 

 

Πηγή: skai.gr