Η σύγχρονη ζωή ευνοεί την υπογονιμότητα

Η σύγχρονη ζωή ευνοεί την υπογονιμότητα
Το 10-15% των σύγχρονων ζευγαριών σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας λόγω των σύγχρονων ρυθμών ζωής αλλά και επειδή οι σημερινές γυναίκες επιλέγουν να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας μετά τα τριάντα πέντε τους χρόνια.

Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του τριήμερου Συνεδρίου Γονιμότητας που διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων σε συνεργασία με το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας.

Στο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρίας Χανίων, παρευρίσκονται περισσότεροι από 220 ξένοι και Έλληνες γιατροί εξειδικευμένοι σε θέματα αναπαραγωγής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Χανίων κ. Γιάννης Γιακουμάκης ένα από τα ζητούμενα πλέον είναι το πώς μπορεί να διαφυλαχθεί η γονιμότητα στα ζευγάρια.

Όπως είπε ο κύριος Γιακουμάκης, "οι άνθρωποι πια θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια για τους γνωστούς λόγους όλο και αργότερα. Αυτό αυτομάτως είναι ένα πρόβλημα. Αυτά προσπαθούμε να τα λύσουμε αλλά δυστυχώς αυτά δύσκολα θα γυρίσουν πίσω. Δύσκολα οι γυναίκες θα παντρεύονται μικρότερες και δύσκολα οι άνδρες θα αλλάξουν τρόπο ζωής"

Το θέμα της γονιμότητας γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς οι γυναίκες όλο και πιο αργά ηλικιακά θέλουν να αποκτήσουν οικογένεια, ενώ παράλληλα λόγω των σύγχρονων ρυθμών διαβίωσης και ο ανδρικός παράγοντας φθίνει. "Οι γυναίκες είναι πιο ανεξάρτητες όλες θέλουν να κάνουν τις σπουδές τους πράγμα που είναι θεμιτό αλλά τουλάχιστον στο θέμα της δημιουργίας της οικογένειας είναι πρόβλημα" τόνισε ο κύριος Γιακουμάκης.

Όσον αφορά τις νεότερες μεθόδους που υπάρχουν σχετικά με το ζήτημα της υπογονιμότητας, ο ίδιος υποστήριξε ότι "μία σημαντική μέθοδος είναι η μέθοδος της κατάψυξης των ωαρίων η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και εφόσον τελειοποιηθεί μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση, ειδικά για όσες γυναίκες θέλουν να δημιουργήσουν μετά τα τριάντα πέντε τους χρόνια οικογένεια".
Πηγή: skai.gr