Το καλοκαίρι έχουμε μια αδυναμία στη σπιτική λεμονάδα αφού είναι δροσερή και ιδανική παρέα για ένα απόγευμα στην αυλή ή στο μπαλκόνι. Αύτη η συνταγή για σπιτική λεμονάδα έχει γίνει από τις αγαπημένες μας αφού εκτός από τα κλασικά υλικά περιέχει και μελισσόχορτο.

Το μελισσόχορτο είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σου προσφέρει την ηρεμία και την ευεξία που τόσο έχεις ανάγκη. Ένα φυσικό βάλσαμο για το μυαλό και την ψυχή!

Υλικά για 8 ποτήρια:
8 λεμόνια, κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι φρέσκο μελισσόχορτο, ψιλοκομμένο
1 έως 2 φλιτζάνια σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:
Χρησιμοποίησε ένα στίφτη για να στύψεις τα λεμόνια και βάλε τον μισό χυμό σε μια μεγάλη κανάτα. Πρόσθεσε το μελισσόχορτο και το σιρόπι αγαύης και ανακάτεψε. Πρόσθεσε 8 φλιτζάνια νερό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά και δοκίμασε εάν χρειάζεται και άλλο σιρόπι αγαύης. Ρίξε τον χυμό σε ποτήρια γεμάτα με πάγο και απόλαυσέ τον παγωμένο.

Διαβάστε ακόμα:

Η Άννα ταξιδεύει ανά τον κόσμο έχοντας ως βάση της την καρδιά της Ευρώπης, το Μόναχο

Αποτύπωσε όλες τις στιγμές του καλοκαιριού με τη νέα φωτογραφική μηχανή της Νikon

Πηγή: savoirville.gr