Η ώρα του iPhone

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) αποκαλύπτεται στους αμερικανούς καταναλωτές το
Τα καταστήματα της εταιρείας πολιορκούνται εδώ και αρκετές ημέρες από φανατικούς γκατζετάκηδες, μερικοί από τους οποίους έχουν κατασκηνώσει έξω από τα μαγαζιά για να είναι μεταξύ των πρώτων που θα αποκτήσουν το iPhone.

Για να μπορέσει να προετοιμασθεί καλύτερα για το κύμα των υποψήφιων αγοραστών, η εταιρεία αποφάσισε να μην ανοίξουν τα καταστήματά της στις ΗΠΑ τις κανονικές ώρες, αλλά στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα), ενώ έθεσε ως αυστηρό κανόνα ότι κάθε πελάτης δεν μπορεί να αγοράσει πάνω από δύο iPhone.

Δείτε το iPhone σε βίντεο του BBCΗ αδημονία των πιστών οπαδών της τεχνολογίας για τη νέα συσκευή οδήγησε αρκετά σάιτ και blog σε ζωντανή κάλυψη του συνωστισμού που παρατηρείται έξω από τα καταστήματα, ενώ το Gizmodo μεταδίδει σε
Το iPhone είναι κινητό τηλέφωνο quadband, διαθέτει οθόνη αφής 3,5 ιντσών, συνδεσιμότητα WiFi, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κάμερα, καθώς και λογισμικό περιήγησης στο ίντερνετ. Αντίθετα, δεν έχει πληκτρολόγιο, αφού ο χρήστης θα μπορεί να αξιοποιήσει τις λειτουργίες του μέσω της οθόνης αφής και του προηγμένου λογισμικού που διαθέτει.

Η ανυπομονησία του κυρίου αυτού, όπου να 'ναι θα ανταμειφθεί...
Η συσκευή διατίθεται σε δύο τύπους, με μνήμη 4ΜΒ ή 8 ΜΒ, ενώ η μπαταρία της σύμφωνα με τον κατασκευαστή φτάνει για οκτώ ώρες συνομιλίας ή για έξι ώρες σερφάρισμα στο διαδίκτυο ή για επτά ώρες βίντεο.

Οι πρώτες κριτικές του iPhone είναι σε γενικές γραμμές θετικές. Ως αρνητικά στοιχεία αναφέρονται το γεγονός ότι χρειάζεται προσπάθεια για να συνηθίσει κανείς τη δακτυλογράφηση μέσω της οθόνης αφής, ότι οι ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων δεν είναι ικανοποιητικές και ότι δεν υποστηρίζει δίκτυα 3G.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, πάντως, το iPhone αναμένεται να υποστηρίζει 3G μέχρι το φθινόπωρο, όταν υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη.

Η συσκευή τιμάται 499 ή 599 δολάρια (370 445 ευρώ) ανάλογα με τη χωρητικότητα και διατίθεται μόνο με συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T.

Η Apple φιλοδοξεί να πωλήσει 10 εκατομμύρια iPhone μέχρι το 2008, αποκτώντας έτσι μερίδιο αγοράς της τάξεως του 1% μεταξύ των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων εντός των επομένων μηνών.
Πηγή: skai.gr