Η μόλυνση του αέρα βλάπτει τα μωρά στη μήτρα

Η μόλυνση του αέρα βλάπτει τα μωρά στη μήτρα
Η έκθεση ενός εμβρύου στη μόλυνση που προκαλείται από την αυξημένη οδική κυκλοφορία μπορεί να κάνει κακό στα έμβρυα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος να γεννηθεί μωρό με μικρό βάρος ή πρόωρο, ειδικά αν η μητέρα είναι εκτεθειμένη στην επίδραση της κίνησης στους δρόμους κατά τους πρώτους τρεις και τους τελευταίους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης της.

Η συγκράτηση της ανάπτυξης του εμβρύου επηρεάζεται από το αν η μητέρα εκτίθεται στη μόλυνση της κυκλοφορίας ή ζει κοντά σε λεωφόρους, εθνικές οδούς και άλλα σημεία με έντονη κυκλοφορία.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Νιού Τζέρσι στις ΗΠΑ, υπό τον επιδημιολόγο καθηγητή Ντέηβιντ Ριτς και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Communtiy Health", σύμφωνα με την Telegraph.

Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι με ποιο ακριβώς τρόπο η μόλυνση της ατμόσφαιρας λόγω της κυκλοφορίας επιδρά στο έμβρυο.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η μόλυνση του αέρα μπορεί να μεταβάλει την κυτταρική δραστηριότητα, περιορίζοντας την ποσότητα οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών που το έμβρυο λαμβάνει όσο βρίσκεται στη μήτρα.
Πηγή: skai.gr