Η Λαϊκή Ορχήστρα για τις κακοποιημένες γυναίκες

Δύο ερμηνεύτριες, η Νατάσσα Θεοδωρίδου και η Ηρώ, συμπράττουν με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και τραγουδούν για τις κακοποιημένες γυναίκες που φιλοξενούνται στο Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας, στη Δράμα, σε δύο συναυλίες που θα δοθούν την Τρίτη και Τετάρτη 17 και 18 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι συναυλίες φέρουν τον τίτλο Τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης και έχουν ως σημείο αναφοράς τις συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη και κεντρικό θέμα την αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της: ερωτική, φιλική, οικογενειακή.

Μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις γυναίκες, τις οποίες όλοι θυμούνται μία φορά το χρόνο σε επετειακούς εορτασμούς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει τεράστιος πόνος γύρω μας, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κόρη του μουσικοσυνθέτη κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Για τις διαφορετικές συνεργασίες που τολμά η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, η κόρη του μουσικοσυνθέτη εξήγησε: Συχνά γίνονται συζητήσεις ανούσιες για τους καλλιτέχνες που βρίσκονται από την άλλη όχθη'. Το βασικό για εμάς είναι όχι το να ξέρουν οι τραγουδιστές μουσική, αλλά το να μπορούν να ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα σπουδαία αυτά τραγούδια.
Πηγή: skai.gr