Γονίδιο και τρυφερές μπριζόλες

Γάλλοι ειδικοί της βιοτεχνολογίας ανακάλυψαν ένα γονίδιο των αγελάδων που καθορίζει πόσο τρυφερό ή σκληρό θα είναι το κρέας τους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γονίδιο DNAJA1 ανακαλύφθηκε σε δείγματα φιλέτου από 14 μοσχάρια Σαρολέ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας της Γαλλίας, το DNAJA1 ελέγχει μια πρωτεΐνη-κλειδί, την Hsp 40, η οποία επιβραδύνει τον κυτταρικό θάνατο στον μυϊκό ιστό και αναστέλλει έτσι το "σίτεμα" που κάνει το κρέας μαλακό.
Πηγή: skai.gr