Γιατί εκνευρίστηκε ο Ερντογάν και έφυγε εσπευσμένα απο τις Βρυξέλλες

Γιατί εκνευρίστηκε ο Ερντογάν και έφυγε εσπευσμένα απο τις Βρυξέλλες

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες - μεταξύ άλλων - είχε μια συνάντηση με τον κ. Στόλτενμπεργκ, Γενικό Διευθυντή του ΝΑΤΟ όπου υπήρξε μια αρχική συμφωνία για την συνεργασία της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ για το θέμα της ασφάλειας στην Συρία και ο Τούρκος Πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Ελλάδα και να επιτεθεί εναντίον της για το θέμα του προσφυγικού. Ειδικότερα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εκμεταλεύεται το ζήτημα του προσφυγικού και ότι κατηγορεί αδίκως την Τουρκία όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Επιπλέον, ο Ερντογάν έφυγε σχεδόν εκνευρισμένος μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επειδή δεν έγινε κοινή συνέντευξη τύπου και έφυγε αμέσως μετά την συνάντηση.

Προβλεπόταν να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου, άλλα τελικά μίλησαν στους δημοσιογράφους μόνο ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα υπάρχει μια προσπάθεια διαλόγου για να ερμηνεύσουν την συμφωνία της 18ης Μαρτίου και παρέπεψαν σε επιτροπή το θέμα του προσφυγικού.

Ο Ερντογάν, δηλαδή, δεν πήγε εκεί για να παραπέμψουν την υπόθεση σε επιτροπή. Υπάρχει μια σοβαρή διαφωνία και λένε ας σταματήσουμε το διάλογο.

Στη συνέντευξη Τύπου, η κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «μιλήσαμε ανοιχτά και ευθέως για τα θέματα στα οποία διαφωνούμε» και επανέλαβε ότι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών συνόρων και του «ανθρώπινου δικαιώματος» της αναζήτησης ασύλου «πάνε μαζί» (σε ερώτηση για τις καταγγελίες για βία εις βάρος μεταναστών από τις ελληνικές αρχές).

Παράλληλα, κάποια μέσα της Τουρκίας συνεχίζουν τα δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας με πρωτοσέλιδα να δείχνουν γυμνούς μετανάστες και λεζάντες να λένε «έριξαν καυτό νερό οι Έλληνες  εναντίον προσφύγων» και άλλα ναμιλάνε για «κακό παζάρι» με ψυχές ανθρώπων και για την Τουρκία και για την Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr