Φόρο τιμής στο Τζιανφράνκο Φερέ

Με τα πλέον κολακευτικά σχόλια μιλούν οι Ιταλοί σχεδιαστές για το Φερέ, ο οποίος πέθανε την Κυριακή.

Ο σχεδιαστής νοσηλευόταν από την Παρασκευή και η κατάστασή του ήταν απελπιστική, σύμφωνα με τους γιατρούς το νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Ο Φερέ έπασχε από διαβήτη και είχε υποστεί στο παρελθόν δύο εγκεφαλικά επεισόδια.

Ένας πολιτισμένος άνθρωπος. Όταν σκέφτομαι τον Τζιανφράνκο Φερέ αυτή η έκφραση μου έρχεται στο μυαλό λόγω της αξιοπρέπειας, της ηρεμίας και του αισθήματος ευθύνης που είχε, δήλωσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι.

Παρακολουθούσα πάντα τη δουλειά του και θαύμαζα τη συνέπεια, θα έλεγα την πνευματική και καλλιτεχνική ευθύτητα με την οποία ακολουθούσε τις ιδέες του μέχρι το τέλος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ένας πραγματικός καλλιτέχνης, ένας γνήσιος καλλιτέχνης, μια ωραία προσωπικότητα που θα λείψει από όλον τον κόσμο της μόδας, τόνισε ο Ρομπέρτο Καβάλι και ο Βαλεντίνο επισήμανε από την πλευρά του ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ιταλικής μόδας.

Ένας τζέντλεμαν από άλλη εποχή, ήταν για την Ντονατέλα Βερσάτσε ο Φερέ. Είμαι τόσο στενοχωρημένη. Δέκα χρόνια μετά το θάνατο του αδελφού μου, χάνω τώρα και ένα στενό φίλο, δήλωσε.

Η οικογένειά του αποφάσισε η κηδεία να γίνει στο Λενιάνο της βόρειας Ιταλίας, όπου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1944.

Ο Τζιανφράνκο Φερέ σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου και τα πρώτα βήματά του στο χώρο της μόδας τα έκανε τη δεκαετία του '70 σχεδιάζοντας αξεσουάρ.

Το 1978 ίδρυσε τη δική του εταιρία και παρουσίασε την πρώτη γυναικεία κολεξιόν, ενώ το 1984 λανσάρισε το πρώτο του άρωμα.

Φιλοδοξία του ήταν να σχεδιάζει ρούχα για μια γυναίκα έξυπνη, ελεύθερη και δυνατή στον χαρακτήρα και παθιασμένη Ο Φερέ πίστευε ότι κομψότητα είναι η προσωπικότητα.

Από το 1989 ως το 1997 ο Φερέ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Ντιόρ.
Πηγή: skai.gr