Aκολουθεί παρακάτω ανασκευή του ρεπορτάζ

Την πρόθεσή του να σκοτώσει τη γυναίκα του με… συμβόλαιο θανάτου εξέφρασε μέσω… Facebook ένας άνδρας από τον Κολωνό.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το skai.gr, πριν από οκτώ ημέρες. Ένας 36χρονος άνδρας έφτασε στο τμήμα της περιοχής και ανέφερε ότι ένας 58χρονος έκανε αίτημα για συμμετοχή σε ομάδα στο facebook με γονείς. Ένας ακόλουθος της σελίδας κατήγγειλε τον κατηγορούμενο. 

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο άνδρας που έφτασε στο τμήμα στις 3 Αυγούστου σε ιδιωτική τους συνομιλία του είπε πως θέλει να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, με τον οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Τον ρώτησε μάλιστα αν ξέρει κάποιον για αυτόν τον σκοπό. Μετά από 21 μέρες σε ακόμη μία συνομιλία τους επανέλαβε την πρόθεσή του να βρει κάποιον να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου για την πρώην σύζυγό του, τονίζοντάς του πως ήθελε να πουλήσει ακόμη και ένα διαμέρισμα που είχε για να βρει τα απαραίτητα χρήματα! «Θα δώσω από τα 40.000 ευρώ τα 10.000 ευρώ ως προκαταβολή σε αυτόν που θα βρω για να την σκοτώσει», φέρεται να ανέφερε στη συνομιλία!

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε το προφίλ του στο facebook, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής MESSENGER,  αλλά και οι τηλεφωνικές συνδέσεις,  οι οποίες σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ανήκουν και χρησιμοποιούνται  από τον κατηγορούμενο. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματά με την πρώην σύζυγό του, η οποία έχει την επιμέλεια του παιδιού και ζει μόνιμα στην Κομοτηνή.

Για το συμβάν έχει διαταχθεί εκ νέου προκαταρκτική εξέταση, καθώς πριν από έξι ημέρες ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να υποβληθεί η δικογραφία της υπόθεσης.

O ΣΚΑΪ.gr έλαβε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» τις εξής διευκρινίσεις σχετικά με το δημοσίευμα «Ετοίμαζε συμβόλαιο θανάτου για να δολοφονηθεί η πρώην γυναίκα του μέσω... facebook!» του οποίου ανασκεύασε την εσφαλμένη διατύπωση

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Aναγιγνώσκοντας το περιεχόμενο του δημοσιεύματος με μεγάλη αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι σε αυτό αναφέρεται ότι ο καταγγέλλων, στο περιγραφόμενο στη δημοσίευση σας συμβάν, είναι ο διαχειριστής της ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες». Διαχειριστής όμως είναι μόνο ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες» βάσει του εν ισχύ δημοσιευμένου καταστατικού της (άρθρο 7.7 του καταστατικού που επισυνάπτεται) και ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ουδεμία σχέση έχει με το εν λόγω επικαλούμενο συμβάν.

Μετά την περιέλευση σε γνώση μας του εν λόγω φερόμενου συμβάντος (και για το οποίο ως ενημερωθήκαμε έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη) ο καταγγέλλων είναι απλός ακόλουθος της σελίδας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και σε πολλές άλλες σελίδες. Θέτουμε υπόψιν σας ότι προκειμένου κάποιος να καταστεί ακόλουθος (follower) των Ενεργών Μπαμπάδων οφείλει απλά να εγγραφεί στην πλατφόρμα μας στο facebook. Αυτονόητα, δεν έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε και ελέγξουμε την ταυτότητα των πολυπληθών ακολούθων μας. Κατόπιν φυσικά της ενημέρωσης μας για την δικαστική καταγγελία, το συγκεκριμένο άτομο διεγράφει αμέσως από ακόλουθος της σελίδας μας κοινωνικής δικτύωσης.

Δηλώνουμε δε ρητά ότι ουδεμία σχέση έχει η ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες» και με κανένα τρόπο δεν συνδέεται με τα επικαλούμενα περιστατικά τόσο ο Πρόεδρος όσο και κανένα άλλο Μέλος της Εταιρείας μας.

Διαμαρτυρόμαστε δε εντόνως για την βιαστική και αβασάνιστη διατύπωση επί του δημοσιεύματος σας ότι ο Πρόεδρος και Διαχειριστής της εταιρείας μας είναι ΔΗΘΕΝ ο καταγγέλλων στην περιγραφόμενη στο δημοσίευμά σας, εγκληματική πράξη. Το εν λόγω λοιπόν δημοσίευμα αναφέρει ψευδώς ότι ο διαχειριστής της εταιρείας μας είναι ο καταγγέλλων του συμβάντος, δεδομένο, όχι μόνο αναληθές αλλά και ιδιαιτέρως συκοφαντικό για την εταιρεία μας. Ως γνωστόν οι εταιρεία μας διεξάγει εδώ και χρόνια έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών και την αυτονόητη ανάγκη τους όπως μεγαλώνουν και ανατρέφονται εξίσου και από κοινού από αμφότερους τους γονείς του.

Δημοσιεύματα όπως το ανωτέρω πλήττουν βάναυσα την ακεραιότητα της εταιρείας μας αλλά και ευθέως όλους εμάς που αποτελούμαι ιδρυτικά μέλη αυτής. Ζητούμε λοιπόν όπως άμεσα αναρτηθεί και δημοσιευθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, στο πλαίσιο της ως άνω δημοσίευσης και στην διαδικτυακή σας πλατφόρμα SKAI.gr, η δήλωση της εταιρείας μας καθώς και ανασκευαστική δήλωση σας προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα καθώς και κυρίως όπως διασωθεί η τιμή και υπόληψη όλων των μελών της εταιρείας μας.

Ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσετε άμεσα προς αποκατάσταση της αληθείας και θα πράξετε κάθετι προς την κατεύθυνση της άρσης της ως άνω ψευδούς και συκοφαντικής δήλωσης επί του δημοσιεύματος σας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να καταφύγουμε σε κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Με εκτίμηση, Για την Α.Μ.Κ.Ε. Ενεργοί Μπαμπάδες ..»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις