Έρχεται το νέο Zune

Μια νέα φορητή συσκευή πολυμέσων θα λανσάρει το Νοέμβριο η Microsoft. Πρόκειται για το Zune, που θα ανταγωνιστεί το iPod.

Η νέα συσκευή έχει τη δυνατότητα να συγχρονίζεται ασύρματα όταν βρίσκεται κοντά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η Microsoft θα διαθέσει στην αγορά τρία μοντέλα ένα από τα οποία θα διατίθεται μόνο σε μαύρο χρώμα, θα διαθέτει σκληρό δίσκο 80 GB και οθόνη 3,2 ινστών. Είναι σαφώς πιο λεπτό από την συσκευή που παρουσιάστηκε πέρυσι το οποίο είχε μνήμη 30 GB και μικρότερη οθόνη.

Η εταιρία παρουσίασε επίσης ένα μικρότερο μοντέλο, με μνήμη flash και το οποίο εμφανισιακά παραπέμπει στο iPod Nano της Apple. Διαθέτει μνήμη 4 ή 8 GB και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, ροζ, πράσινο, μαύρο και κόκκινο.

Η νέα γενιά των φορητών συσκευών διαθέτει κυκλικό πλήκτρο αφής και μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να συνδέεται αυτόματα στο ασύρματο δίκτυο του χρήστη και να κατεβάζει αυτόματα μουσική, φωτογραφίες όταν βρεθεί εντός δικτύου.

Η συσκευή συγχρονίζεται επίσης με τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν αποθηκευτεί μέσω του Media Center στα Windows Vista.

Τα νέα μοντέλα θα διατεθούν στην αμερικανική αγορά το Νοέμβριο. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 149 έως και 249 ευρώ ανάλογα με τη μνήμη.

Συγκεκριμένα το Zune των 4 GB θα κοστίζει 149 ευρώ, το μοντέλο των 8 GB 199 ευρώ και η συσκευή με σκληρό 80 GB 249 ευρώ.

Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Πηγή: Βασίλης Ντέτσικας