Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Επιστολή προς τους γονείς των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέστειλαν στην Αγγλία οι Υπουργοί Παιδείας και Υγείας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, ένας στους 15 μαθητές δευτεροβάθμιων σχολείων στην Αγγλία ήταν φορέας του ιού την εβδομάδα έως τις 2 Οκτωβρίου.

Η αναλογία αυτή είναι αυξημένη από το ένα παιδί φορέα ανά 20 της προηγούμενης εβδομάδας και αντιστοιχεί σε περίπου 270.000 μαθητές.

Οι Ναντίμ Ζαχάουι και Σάτζιντ Τζαβίντ αναφέρουν στην επιστολή ότι κατανοούν την ανησυχία των γονέων, αλλά τονίζουν ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη δια ζώσης διδασκαλία.

Ως εκ τούτου, για να μην επιστρέψουν οι περιορισμοί στα σχολεία, ζητούν από τους γονείς να φροντίσουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 και να υποβάλλονται σε τακτικά διαγνωστικά τεστ.

Η έκκληση των υπουργών έρχεται ενώ τη Δευτέρα ο ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων ξεπέρασε ξανά τις 40 χιλιάδες, κατά 224 περιστατικά. Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση τα κρούσματα είναι αυξημένα κατά 11%.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν 28, ενώ νοσηλευόμενοι παραμένουν 6.728 ασθενείς Covid.

Την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν κάνει πάνω από 49 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, ποσοστό 85,5% των άνω των 12 ετών.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι σχεδόν 45,2 εκ. πολίτες άνω των 12 ετών, δηλαδή το 78,6% αυτών.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις