Ελληνική εισβολή στο CERN

Ελληνική εισβολή στο CERN
Ομάδα ελλήνων χάκερ, με την ονομασία Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας, έσπασε τα συστήματα ασφαλείας στο δίκτυο υπολογιστών του CERN και εισέβαλε στο δικτυακό του τόπο, την ώρα που οι πρώτες δέσμες σωματιδίων κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του Επιταχυντή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων Times και Daily Telegraph, οι δράστες ανάρτησαν μήνυμα στα ελληνικά, με το οποίο προειδοποιούσαν για κενά στον τομέα της ασφάλειας.

Οι χάκερ ειρωνεύονταν ως σχολιαρόπαιδα, άσχετους και γραφικούς τους τεχνικούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των υπολογιστών του CERN, και διαβεβαίωναν ότι ήθελαν απλώς να αναδείξουν το πρόβλημα ασφαλείας και όχι να διαταράξουν το πείραμα.

Όπως ισχυρίσθηκαν, απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα του CERN μέσω μιας ιστοσελίδας ανοικτής στους επιστήμονες, την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ο Επιταχυντής πέρασε το πρώτο τεστ.

Ο εκπρόσωπος του CERN Τζέημς Γκίλις δήλωσε στους Times του Λονδίνου: Δεν ξέρουμε ποιοι ήσαν, αλλά φαίνεται πως δεν έκαναν κάποια ζημιά. Φαίνεται να είναι άνθρωποι που ήθελαν να αναδείξουν ότι μπορεί κάποιος χάκερ να εισβάλει στο CERN.

Πρόσθεσε ότι το CERN ανακάλυψε γρήγορα την παραβίαση και είπε ότι το Κέντρο διαθέτει πολλά επίπεδα δικτύου και ασφάλειας.

Πάντως, ένας τεχνικός πληροφορικής του CERN χαρακτήρισε την παραβίαση της ιστοσελίδας τρομακτική εμπειρία.
Πηγή: skai.gr