Κλείσιμο

Έκθεση με έργα του Ντα Βίντσι

Πίνακας που θεωρείται ότι απεικονίζει τη Μαρία Μαγδαληνή συμπεριλαμβάνεται στη μεγαλύτερη και ίσως πληρέστερη έκθεση που έχει γίνει για το έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Δεν είναι ακόμη σαφές, όμως, αν ο συγκεκριμένος πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον Λεονάρντο.

Oι ειδικοί δεν είναι βέβαιοι αν η Μαρία η Μαγδαληνή είναι όντως το θέμα του πίνακα που εκτίθεται στο Βέλγιο.

Μια μεγάλη έκθεση για ένα πολύ μεγάλο μυαλό. Χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται στις Βρυξέλλες, σε μια έκθεση αφιερωμένη στον, ενδεχομένως, πιο ταλαντούχο άνθρωπο που έζησε στην Ευρώπη.

Ήταν αρχιτέκτονας και εφευρέτης, μηχανικός και συγγραφέας, όμως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ευρύτερα γνωστός ως ζωγράφος.

Εκτίθενται αντίγραφα της Μόνα Λίζα και του Μυστικού Δείπνου. Καθώς και αυτός ο πίνακας με τη Μαρία Μαγδαληνή. Ο Λεονάρντο δεν υπέγραφε ποτέ τα έργα του, κι έτσι ο εντοπισμός των αυθεντικών έχει καταστεί ένα είδος τέχνης.

\\Ο πίνακας που ανακαλύφθηκε πάλι πριν από πέντε χρόνια, εθεωρείτο αρχικά ότι ήταν έργο ενός εκ των βοηθών του Ντα Βίντσι.

Είναι ένα έργο που ήρθε στην επιφάνεια πολύ πρόσφατα. Αποτελεί φόρο τιμής στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, και λέγεται ότι απεικονίζει τη Μαρία Μαγδαληνή.

Το ζήτημα μελετά ο καθηγητής Κάρλο Πεντρέτι, για να διαπιστώσει αν όντως πρόκειται για τη Μαρία Μαγδαληνή, αν πραγματικά είναι έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

\Εγώ πιστεύω ότι είναι. Είναι ελαιογραφία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι\.

Μαζί με τους πίνακες και τα σχέδια εκτίθενται και σαράντα μοντέλα μηχανών σε φυσικό μέγεθος.

Ελάχιστα από τα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι υλοποιήθηκαν όσο ζούσε, όμως, στις μέρες μας θεωρείται ο πρώτος που συνέλαβε ιδέες όπως το ελικόπτερο, και την υπολογιστική μηχανή. Το έργο του διέθετε τέτοια ποιότητα και τέτοιο εύρος ώστε πέντε αιώνες μετά αντιμετωπίζουμε τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι με δέος.
Πηγή: Πηγή: BBC