Έγραψε το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του

Έγραψε το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του
Ο Ντέιβιντ Φόστερ Ουάλας, συγγραφέας του μυθιστορήματος "Infinite Jest" ("Ατελείωτο αστείο" - 1996), το οποίο επαινέθηκε πολύ από την κριτική, βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Κλέρμοντ της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το αστυνομικό τμήμα του Κλέρμοντ ανέφερε πως η σύζυγος του Ουάλας τους τηλεφώνησε το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας ότι όταν επέστρεψε στην κατοικία της είδε ότι ο 46χρονος σύζυγός της είχε κρεμαστεί.

Ο Ουάλας, που δίδασκε δημιουργική γραφή στο Κολέγιο Πομόνα, κέρδισε την εθνική αναγνώριση με το "Infinite Jest", το οποίο χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό "Τάιμ" ως ένα από τα 100 καλύτερα αγγλόφωνα μυθιστορήματα που εκδόθηκαν μετά το 1923.

Το μυθιστόρημα, που εκτείνεται σε 1.000 και πλέον σελίδες και διαδραματίζεται σε ένα κέντρο αποκατάστασης ναρκομανών και σε μία ακαδημία τένις για την ελίτ, διακρίνεται, σύμφωνα με το "Τάιμ", για τους "οδυνηρά αστείους διαλόγους και τους ανεξάντλητα πλούσιους μηρυκασμούς και συλλογισμούς του Ουάλας για τον εθισμό, την ψυχαγωγία, την τέχνη, τη ζωή και, φυσικά, το τένις".

Άλλα έργα του Ουάλας είναι: "Girl With Curious Hair" ("Κορίτσι με παράξενα μαλλιά" - κυκλοφορεί στα ελληνικά), "Brief Interviews with Hideous Men" και "A Supposedly Fun Thing I'll Never Do Again", μία συλλογή δοκιμίων.
Πηγή: skai.gr