Δύο βραβεία σε ελληνικά σχολεία

Δύο βραβεία σε ελληνικά σχολεία
Πανευρωπαϊκή διάκριση πέτυχαν δύο ελληνικά σχολεία στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Δικτύου Ιnsafe, που αφορά στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ σχολείων της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, τα δύο σχολεία έλαβαν ισάριθμα βραβεία, από τα τέσσερα συνολικά του διαγωνισμού "Safer Internet Day 2007" ("Ημέρα Ασφαλέστερου Ίντερνετ 2007").

Πρόκειται για τη συνεργασία του δημοτικού σχολείου Παναγιάς Θάσου με το 6ο Γυμνάσιο της πόλης Ζόραχ στην Πολωνία, τα οποία με την εργασία τους με τίτλο "Η εικόνα ως όχημα κακών και καλών ειδήσεων" έλαβαν το βραβείο στην κατηγορία "Η δύναμη της εικόνας".

Επίσης, η συνεργασία του δημοτικού σχολείου του Κολεγίου Αθηνών με το σχολείο της πόλης Μνιτσοβίτσε της Τσεχίας έλαβε το βραβείο στην κατηγορία "Δεοντολογία διαδικτύου" με την εργασία με τίτλο "e-values".

Ο διαγωνισμός, που και φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, Βίβιαν Ρέντινγκ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του τέταρτου εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (6/2/2007) με συμμετοχές από 200 σχολεία στην Ευρώπη. Κάθε ελληνικό σχολείο επέλεξε ένα συνεργάτη του σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα με στόχο τη δημιουργία έργων που επικεντρώνονται γύρω από τρεις θεματικές και που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου:

- Προστασία προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο (e-privacy).

- Δεοντολογία Διαδικτύου (netiquette).

- Η δύναμη της εικόνας (διαμοιρασμός με ασφάλεια φωτογραφιών μέσω του διαδικτύου).

Κάθε σχολείο θα λάβει 1.500 ευρώ για αγορά εξοπλισμού.
Πηγή: skai.gr