Διχάζει το πορτραίτο ομογενούς ζωγράφου

"Διχάζει" ο πολυβραβευμένος ομογενής ζωγράφος της Αυστραλίας, Μιχάλης Ζαβρός, με τον νέο του πίνακα "Η Ζωή Είναι Μικρή" με τον οποίο έθεσε υποψηφιότητα για το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Archibald.

Πρωταρχικό κριτήριο για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο βραβείο είναι ο πίνακάς του να είναι πορτραίτο και ο ομογενής ζωγράφος επιμένει ότι το έργο της φωτογραφίας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πορτραίτο και μάλιστα το δικό του. "Επέλεξα μία σειρά από αντικείμενα για να βάλω πάνω στον καμβά το δικό μου κεφάλι, το δικό μου πορτραίτο", λέει ο ομογενής ζωγράφος και παρουσιάζει το έργο του σαν μία έκφραση προσωπικού προβληματισμού για την εποχή που ζούμε σήμερα, για την ζωή γενικότερα, αλλά και για την καταναλωτική κουλτούρα του σημερινού ανθρώπου.

Το αμφιλεγόμενο ''πορτραίτο του'' το έκανε με ένα ζευγάρι γυαλιά ως μέτωπο, ένα ζευγάρι παπούτσια ως μύτη και μερικά μπουκάλια με αρώματα ως οδοντοστοιχία.

Η "προκλητική" για πολλούς, καλλιτεχνική έκφραση του νεαρού από το Brisbane ενθουσίασε πάντως τους κριτές του βραβείου αφού επέλεξαν το έργο του για την επόμενη φάση του διαγωνισμού και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ των 708 ακόμα ζωγράφων που θα διαγωνιστούν για το υψηλού γοήτρου αυστραλιανό βραβείο.
Πηγή: skai.gr