Διαγωνισμός γκράφιτι

Διαγωνισμός γκράφιτι
Το \"εισιτήριο\" για μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν 250 νέοι καλλιτέχνες γκράφιτι από την Ιταλία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, οι οποίοι στο πάρκο της σερβικής πόλης Κραγκούγεβατς δημιούργησαν έργο σε καμβά μήκους 605 μέτρων.

Οι καλλιτέχνες ζωγραφίζοντας σε διάστημα 24 ωρών κατέρριψαν το ρεκόρ που κατείχαν μέχρι σήμερα Νορβηγοί δημιουργοί γκράφιτι με έργο 507 μέτρων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο Διεθνούς Κατασκήνωσης Φιλίας και το όλο εγχείρημα παρακολούθησε τετραμελής επιτροπή εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας.

Τμήμα του γκράφιτι και βιντεοσκοπημένη ταινία της εκδήλωσης θα σταλούν στους υπεύθυνους των Ρεκόρ Γκίνες για να επιβεβαιωθεί η κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ.

Τα υπόλοιπα τμήματα του γκράφιτι θα πωληθούν με συμβολικό αντίτιμο και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα φροντίδας παιδιών \"Μλάντοστ\" του Κραγκούγεβατς.

Οι διοργανωτές - το Κέντρο Νέων και η μη κυβερνητική οργάνωση \"KG ju sector\" αναμένεται να λάβουν σε δύο μήνες την απάντηση για το αν έγινε αποδεκτό το νέο ρεκόρ.
Πηγή: skai.gr