Δεύτερος θάνατος από μηνιγγίτιδα

Δεύτερος θάνατος από μηνιγγίτιδα
Δεύτερος θάνατος από μηνιγγίτιδα δηλώθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Πρόκειται για έναν άνδρα 34 ετών, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο "Σωτηρία" την Παρασκευή με μηνιγγίτιδα σε προχωρημένο στάδιο.Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η έκθεση του ιατροδικαστή επιβεβαίωσε ότι ο άτυχος άνδρας είχε προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκο.

Νέα κρούσματα. Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, όπου και παραμένει, 8χρονος από τον Εύοσμο, ενώ με συμπτώματα μικροβιακής μηνιγγίτιδας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης 17χρονος μαθητής λυκείου από τη Βέροια.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, Ιωάννη Καρακουλάκη, "η κατάσταση υγείας του παιδιού είναι σταθερή, ενώ αναμένονται τα αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε".

Ο 17χρονος, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο νοσοκομείο της Βέροιας, με συμπτώματα γρίπης και υψηλό πυρετό, όπου και παρέμεινε για παρακολούθηση δήλωσε ο διοικητής του Ιδρύματος, Γρηγόριος Στάμκος.

Στη συνέχεια και αφού "η κατάσταση του παιδιού χειροτέρευε, με εμφανή τα συμπτώματα μηνιγγίτιδας, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη" συμπλήρωσε ο κ. Στάμκος.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ένα 6χρονο αγοράκι από τη Λευκάδα έχασε τη ζωή του από καλπάζουσας μορφής μηνιγγίτιδα, ενώ την περασμένη εβδομάδα δηλώθηκαν τέσσερα κρούσματα της νόσου στα Μέγαρα και ένα στη Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Προλήψης Νοσημάτων, η έξαρση μηνιγγίτιδας είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας.

Την προσοχή εφιστούν και οι γιατροί επισημαίνοντας ότι, όταν οι γονείς παρατηρούν ότι τα παιδιά τους παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα (ξαφνικό και πολύ υψηλό πυρετό, έντονο πονοκέφαλο, εμετούς και στη συνέχεια δυσκαμψία στον αυχένα), θα πρέπει να σπεύδουν στο νοσοκομείο.
Πηγή: Ορσαλία Φυτά