Δεύτερη ημέρα απεργίας στους βρετανικούς σιδηροδρόμους- Εντείνεται το χάος στις μεταφορές

Κινητοποίηση εργαζομένων στους βρετανικούς σιδηροδρόμους

Σήμερα θα διεξαχθεί μόνο περίπου το 1/5 των δρομολογίων και όλα πριν από το βράδυ.

Του Θανάση Γκαβού

Για δεύτερη ημέρα μέσα στην εβδομάδα σε απεργία έχουν κατέλθει από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους.

Πρόκειται για περίπου 40.000 υπαλλήλους της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης του εθνικού δικτύου των σιδηροδρόμων National Rail και 13 μεγάλων σιδηροδρομικών εταιρειών.

Αίτημά τους είναι αυξήσεις της τάξης του 7% αντί του 3% που προσφέρεται, την ώρα που ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαμορφωθεί στο 9,1%.

Σήμερα θα διεξαχθεί μόνο περίπου το 1/5 των δρομολογίων και όλα πριν από το βράδυ.

Πάντως σε αντίθεση με την πρώτη ημέρα της απεργίας την Τρίτη, σήμερα δεν υπάρχει απεργία στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου.

Μία ακόμα ημέρα απεργίας έχει εξαγγελθεί για το Σάββατο. Μειωμένα, ωστόσο, ήταν τα δρομολόγια και χθες, παρά το ότι δεν ήταν ημέρα απεργίας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Παρασκευή και την Κυριακή, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί κάτοικοι της Βρετανίας να επιλέγουν να εργαστούν από το σπίτι αυτή την εβδομάδα.

Ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, ο Μικ Λιντς από το RMT, δήλωσε στο BBC ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία επί των αυξήσεων «είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν περισσότερες απεργίες».

Και οι χθεσινές συνομιλίες με την κυβέρνηση και τους εργοδότες απέβησαν άκαρπες.
 

Πηγή: skai.gr