Δεν γίνεται η μεταφορά λόγω των μποφόρ

Δεν γίνεται η μεταφορά λόγω των μποφόρ
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική δεν επιτρέπουν μέχρι στιγμής τη συνέχιση μεταφοράς αρχαιοτήτων από το παλιό στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Έχει διευκρινιστεί ότι με ανέμους που υπερβαίνουν τα πέντε μποφόρ, με έντονη βροχόπτωση ή έντονη υγρασία δεν θα επιχειρείται μεταφορά για την προστασία των αρχαίων.

Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης έκανε λόγο για ιστορικό γεγονός οικουμενικής ακτινοβολίας, που προκαλεί δέος και συγκίνηση, αναφερόμενος στην έναρξη μεταφοράς των αρχαιοτήτων.

Ο κ. Λιάπης τόνισε ότι το νέο μουσείο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και λειτουργικά στον κόσμο, που αναδεικνύει τα αριστουργήματα του Παρθενώνα και θέτει εκ νέου το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών.

Θα μεταφερθούν συνολικά 326 εκθέματα και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 153 διαδρομές.

Την Κυριακή η Ανοιχτή Πόλη, πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία εναντία στην κατεδάφιση των δύο διατηρητέων κτηρίων της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπουργείο Πολιτισμού με οριακές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την κατεδάφιση των κτηρίων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17 και 19.

Προσθέτει ότι η αρχιτεκτονική κληρονομιά και η αισθητική της πόλης, κατεδαφίζονται προκειμένου να βελτιωθεί η θέα από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η αρχιτεκτονική μελέτη του Μουσείου έγινε με το δεδομένο ότι τα δύο αυτά πανέμορφα διατηρητέα θα παραμείνουν άθικτα.
Πηγή: skai.gr