Brain fog: Τι μπορεί να σε σώσει από τη ζαλάδα και τη λεγόμενη ομίχλη του εγκεφάλου

Brain fog: Τι μπορεί να σε σώσει από τη ζαλάδα και τη λεγόμενη ομίχλη του εγκεφάλου

Η Cheryl McColgan είναι 48 ετών και πάλευε με την κόπωση και την ομίχλη του εγκεφάλου - brain fog - για τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια όμως, βρήκε την αιτία στο πρόβλημά της και έκανε τις αλλαγές που αποκατέστησαν την ευεξία της. Και αυτές οι αλλαγές είναι πολύ πιο απλές από ό,τι μπορείς να φανταστείς.

''Κάτσε το σαββατοκύριακο να ξεκουραστείς και τα ξαναλέμε τη Δευτέρα'', της είπε ο προϊστάμενος της.
«Δούλευα για την οργάνωση μιας μεγάλης, ακριβής εκδήλωσης που θα γινόταν στην Ευρώπη και ήμουν στο τηλέφωνο με το αφεντικό μου προσπαθώντας να αντιμετωπίσω κάποιες προκλήσεις σχετικά με την εκδήλωση και άρχισα να κλαίω», θυμάται. «Δεν παραπονιέμαι συχνά στη ζωή μου και φυσικά ποτέ στη δουλειά, αλλά είχα χάσει κάθε έλεγχο εκείνη τη στιγμή. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα του άγχους και του κακού ύπνου που αντιμετώπιζα για μήνες''.

«Αυτό συνέβη πριν από τρία χρόνια. Ήταν απλά η αφύπνιση ότι βρισκόμουν σε μια ανθυγιεινή κατάσταση που έπρεπε να αλλάξω. Τη Δευτέρα, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου. Ήταν λίγο πριν τις διακοπές, οπότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα καθόμουν μερικές εβδομάδες για να ξεκουραστώ και να επαναφορτιστώ και μετά θα ασχολούμουν σοβαρά με την υγεία μου. Ήταν τρομακτικό το να εγκαταλείψω μια κερδοφόρα εργασία, αλλά ήξερα ότι ήταν αυτό το καλύτερο για την υγεία μου.

«Δεν ένιωθα καλά για αρκετά χρόνια πριν από εκείνο το σημείο''.

''Υπέφερα από τρομερή αϋπνία από το 2013 έως το 2014 και είχα σταματήσει το φάρμακο για τον ύπνο από το 2017. Ενώ κοιμόμουν καλύτερα, δεν ήταν η βέλτιστη ποιότητα ύπνου. Φυσικά, αυτό επηρέασε και τη διάθεσή μου''.  'Ήμουν ευερέθιστη και δεν ήμουν σε θέση να επικεντρωθώ όπως στο παρελθόν. Συνέχεια ένιωθα κουρασμένη. Είχα πάρει επίσης βάρος από την έλλειψη ύπνου. Η κοινωνική μου ζωή επηρεάστηκε, επειδή ήμουν πολύ κουρασμένη για να κάνω κάτι πέρα από τη δουλειά. Μετά το νέο έτος, ξεκίνησα μια επιχείρηση, το HealNourishGrow.com, έναν ιστότοπο ευεξίας και διατροφής''. ''Ενδιαφέρομαι για την υγεία και την ευεξία ολόκληρη τη ζωή μου. Ήμουν εκπαιδεύτρια γιόγκα για επτά χρόνια και έχω πτυχίο ψυχολογίας. Για αυτό αποφάσισα να τα συνδυάσω όλα μαζί σε αυτήν τη νέα επιχείρηση''.

''Αλλά εξακολουθούσα να αντιμετωπίζω προβλήματα αφού συνέχιζα να έχω πρόβλημα με τη μνήμη μου''. ''Ήξερα ότι μπορούσα να είμαι πολύ καλύτερη από αυτό. Ήξερα επίσης πως αν επρόκειτο να δημιουργήσω έναν χώρο υγείας και ευεξίας, έπρεπε πρώτα να βάλω σε μια τάξη τη δική μου υγεία''.

''Χρειαζόμουν ενέργεια''

«Πάντα με ενδιέφερε η εγκεφαλική λειτουργία και έχω κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη νευροψυχολογία. Έτσι αποφάσισα να στραφώ στην εκπαίδευσή μου και να υιοθετήσω αλλαγές που ήξερα ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μου''. ''Κοιμόμουν άσχημα για κάποιο χρονικό διάστημα και ήξερα ότι αυτή η έλλειψη ύπνου επηρέασε την ψυχική μου υγεία. Οπότε ξεκίνησα με δραστηριότητες που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να κοιμηθώ καλύτερα. Έκανα έρευνα που με οδήγησε να δημιουργήσω μια νέα ρουτίνα ύπνου. Έτσι αποφάσισα να αποσυνδέομαι από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές δύο ώρες πριν από τον ύπνο. Αποφάσισα επίσης να έχω μια σταθερή ώρα ύπνου στις 10 μ.μ. και άρχισα να παίρνω 400 mg. μαγνησίου επειδή βελτιώνει τον ύπνο και βοηθά τον εγκέφαλο να ανακάμψει από το καθημερινό στρες''.

''Και λειτούργησε! Μέσα σε δύο εβδομάδες, η ποιότητα του ύπνου μου βελτιώθηκε. Δεν ξυπνούσα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ένιωθα πιο ξεκούραστη το πρωί. Μετά από δύο μήνες, κοιμόμουν όλη τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήμουν πιο παραγωγική και συγκεντρωνόμουν πιο εύκολα. Και ο σύζυγός μου παρατήρησε ότι ήμουν πιο ευτυχισμένη και με λιγότερο άγχος''.

''Το απολάμβανα αυτό για περίπου ένα χρόνο πριν αρχίσω να έχω νυχτερινές εφιδρώσεις και νέες περιόδους αϋπνίας.''

«Άρχισα να ερευνώ περισσότερο για τακτικές για ξεκούραστο ύπνο. Άκουσα μια συνέντευξη με έναν ειδικό να μιλάει για γυαλιά που φιλτράρουν το μπλε φως που εκπέμπεται από τηλεοράσεις, υπολογιστές, τηλέφωνα και tablet. Αυτό με ενέπνευσε να κάνω τη δική μου έρευνα σχετικά με τα γυαλιά που εμποδίζουν αυτό το φως. Έμαθα ότι το φως από αυτές τις πηγές μπορεί να επηρεάσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς, καθιστώντας δύσκολο να πέσεις για ύπνο και να κοιμηθείς καλά. Αλλά τα γυαλιά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων του μπλε φωτός.

«Άρα, αγόρασα ένα ζευγάρι και άρχισα να τα βάζω περίπου τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, ξύπνησα λιγότερες φορές τη νύχτα. Τα γυαλιά ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Μόλις τα πρόσθεσα στη ζωή μου, ήμουν στα καλύτερά μου''!

«Τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της νέας ρουτίνας μου, μου αρέσει να έχω τη δική μου επιχείρηση. Εγκαταλείποντας αυτή τη δουλειά με την τρομερή πίεση για να επικεντρωθώ στην υγεία μου με οδήγησε στο να βοηθήσω άλλους να βελτιώσουν τη δική τους. Μπορώ να μένω συγκεντρωμένη όλη την ημέρα. Έχω τον έλεγχο, και δεν κλαίω πλέον στο γραφείο!"

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα έμοιαζαν στην πραγματική ζωή 6 μπάνια από διάσημους πίνακες

Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν αγοράσεις vintage κοσμήματα

Πηγή: Savoirville