Αύξηση της πώλησης των φαρμάκων

Οι πωλήσεις φαρμάκων παγκοσμίως θα διπλασιαστούν μέχρι το 2020 φτάνοντας το 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας του γηρασμένου πληθυσμού, του μεγάλου αριθμού των παχύσαρκων και της αυξανόμενης ζήτησης από ανερχόμενες αγορές.

Σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers (PwC), επτά χώρες με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια -Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Ρωσία, Τουρκία- θα αγοράζουν μέχρι τότε το 1/5 των φαρμάκων σε όλο τον κόσμο, ενώ το ποσοστό που αντιστοιχούσε στις ίδιες χώρες το 2004 ήταν μόλις 8%.

Η Κίνα μπορεί να γίνει η δεύτερη ή τρίτη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων στον πλανήτη, σύμφωνα με την Pricewaterhousecoopers, οργανισμό παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών στον κόσμο.

Ήδη η χώρα αυτή είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές σε δυτικά φάρμακα, με πωλήσεις που φτάνουν τα 13,4 δισεκατομμύρια το 2006, επισημαίνει η IMS Health, η οποία συγκεντρώνει και αναλύει στατιστικά στοιχεία αποκλειστικά για φάρμακα και υπηρεσίες υγείας και τονίζει πως οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% την περασμένη χρονιά στα 643 δισεκατομμύρια.

Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ίσως να μην μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, αν δεν αλλάξουν ριζικά την προσέγγιση τους στην παρασκευή και προώθηση στην αγορά των νέων φαρμάκων, υπογραμμίζει ο Στιβ Αρλινγκτον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της PwC.
Πηγή: skai.gr