Η βία, η φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα τίθενται ως θέμα εικαστικής συζήτησης φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση με τίτλο «Art for Amnesty».

Την έκθεση διοργανώνει η Διεθνής Αμνηστία σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην αίθουσα «CAMP!» (Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, πλατεία Κοτζιά). Με πηγή έμπνευσης τις παγκόσμιες εκστρατείες της οργάνωσης, 37 φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν 55 δημιουργίες, στις οποίες αναδεικνύουν καίρια ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως τα δικαιώματα των Ρομά, των γυναικών και των ομοφυλόφιλων, η μετανάστευση, το πρόβλημα της φτώχειας ή το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης.

Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, κολάζ, ανάγλυφα και χαρακτικά. «Οι φοιτητές προσεγγίζουν τα θέματα άλλοτε περιγραφικά, άλλοτε υπαινικτικά και άλλοτε αφαιρετικά και με συμβολισμούς» εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής και επιμελητής της έκθεσης, Άγγελος Αντωνόπουλος. «Πολλά από τα έργα σε κάνουν να κάτσεις ουσιαστικά να σκεφτείς γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτει ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

«Το “Art for Amnesty” είναι μια διεθνής διοργάνωση, όπου η Διεθνής Αμνηστία συνεργάζεται με ανθρώπους των τεχνών, ώστε να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω του πολιτισμού» επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος. Στην Ελλάδα η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά.
Τα έργα των φοιτητών θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης, αλλά και του έργου των ίδιων των φοιτητών. Επίσης, δώδεκα από τα έργα έχουν επιλεγεί για τη δημιουργία ημερολογίου για το 2014, το οποίο διατίθεται προς πώληση για την ενίσχυση της «Διεθνούς Αμνηστίας».
Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο, στις 7 μμ, και θα παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: Πηγή : ΑΜΠΕ