Αποστολάκης σε ΣΚΑΪ: Η Τουρκία δεν είναι θηρίο για να την φοβόμαστε (VIDEO)

Αποστολάκης σε ΣΚΑΪ: Η Τουρκία δεν είναι θηρίο για να την φοβόμαστε (VIDEO)

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση που υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία εξέφρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, για να συγκρουστεί κάποιος με την Τουρκία με στρατιωτικό τρόπο θα πρέπει να θιγονται κύριαρχικά δικαιώματα του κράτους.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι σύμμαχοι θα βοηθήσουν τη χώρα μας δήλωσε χαρακτηριστικά «αν βοηθησει κάποιος είναι ευσπρόσδεκτος. Ωστόσο, πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε μόνοι μας», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι οι σύμμαχοι κάνουν δηλώσεις και μας χτυπανε στην πλάτη. 

«Εμείς πρέπει να έχουμε σθεναρή σχέση και να σταματήσουμε να φοβόμαστε την Τουρκία. Μπορούμε να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Δεν είναι θηρίο η Τουρκία για να την φοβόμαστε. Αν επιχειρήσει να προκαλέσει κάτι, η Ελλάδα θα μπορούμε να σταθεί απέναντι», πρόσεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας. 

Σε ό,τι αφορά στον Έβρο, σχολίασε ότι είναι πολύ καλά οργανωμένος και με τις πρόσθετες ενισχύσεις που έστειλεη κυβέρνηση είναι πολύ πιο ασφαλής, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Τούρκος πρόεδρος δε θα σταματήσει να ασκεί πιέσεις. 

Επιπλέον, δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών κι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρχουν δίαυλοι  τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο σημειώνοντας ότι ο ίδιος επικοινωνούσε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε συμβουλεύσει τον διάδοχό του στο Πεντάγωνο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να κάνει το ίδιο.  

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε θετικά τη συμφωνία για τις ΑΟΖ με την Ιταλία και τόνισε ότι είναι προτεραιότητα να προχωρήσει και με την Αιγύπτο και στη συνέχεια με τις άλλες χώρες. 

 

Πηγή: skai.gr