Αντίστροφη μέτρηση για την μοναρχία;- Γιατί λένε πως ο πρίγκιπας Τζόρτζ δεν θα γίνει βασιλιάς ποτέ

Αντίστροφη μέτρηση για την μοναρχία;- Γιατί λένε πως ο πρίγκιπας Τζόρτζ δεν θα γίνει βασιλιάς ποτέ

Οι Βρετανοί βασιλείς, που χρονολογούν την ιστορία τους πάνω από 1.000 χρόνια, θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέσα σε δύο γενιές, δήλωσε η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, η Χίλαρι Μάντελ, υποστηρίζει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα στεφθεί ποτέ βασιλιάς, γεγονός που σημαίνει ότι απομένουν μόνο δύο γενιές Βρετανών γαλαζοαίματων

«Eίναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις το σκεπτικό πίσω από τον θεσμό της μοναρχίας στον σύγχρονο κόσμο, όταν ο κόσμος βλέπει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ως celebrities», δηλώνει η 69χρονη μυθιστοριογράφος. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, είπε ότι, παρά την αφοσίωση που δείχνουν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος, πιστεύει ότι ο θεσμός της μοναρχίας δεν θα επιβιώσει. 

«Η βασιλεία είναι τόσο παλαιά που έχει μια διάσταση αγιότητας», σημειώνει η 69χρονη Βρετανίδα μυθιστοριογράφος. Ερωτηθείσα στο πόσο πιστεύει ότι μπορεί να αντέξει στον χρόνο ο θεσμός της μοναρχίας στον χρόνο, η Χίλαρι Μαντέλ απαντά μόνο για δύο ακόμα γενιές και αν αυτό ισχύει, σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα στεφθεί ποτέ βασιλιάς.

Εκπρόσωπος του Παλατιού πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Πηγή: STANDARD