Ανησυχία για το βακτήριο

Ανησυχία για το βακτήριο
Φόβους ότι η πνευμονία που προέρχεται από θανατηφόρο βακτήριο του σταφυλόκοκκου, θα λάβει μορφή επιδημίας, εκφράζουν οι επιστήμονες.

Το βακτήριο ονομάζεται "χρυσίζων σταφυλόκοκκος", είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, πολύ μεταδοτικό και προσβάλει κυρίως νέους ανθρώπους.

Οι μικροβιολόγοι που συμμετέχουν σε συνέδριο που διεξάγεται στο Κερνς, εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου σούπερ-μικροβίου που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντιβιοτικά και μέχρι τώρα εμφανιζόταν κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια - όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία - έχει αρχίσει να προσβάλλει ακόμα και εφήβους.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα συχνό σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα νεαρής ηλικίας, όπως τα σχολεία και μπορεί να αποβεί θανατηφόρο για τα 2/3 των ασθενών που θα προσληφθούν απ' αυτό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συχνότητα των μολυσμένων ατόμων που φτάνουν στα τμήματα εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων, έχει αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα η εξάπλωση του συγκεκριμένου μικροβίου να έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Όπως αναφέρει μερίδα των 350 επιστημόνων που συμμετέχουν στο συνέδριο, ο "χρυσίζων σταφυλόκοκκος" μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον αυστραλιανό πληθυσμό, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι αν το μικρόβιο "βγει" από τα νοσοκομεία, θα υπάρξουν πολλά θύματα.
Πηγή: skai.gr