Αναπτυσσόμενη αγορά downloads

Αναπτυσσόμενη αγορά downloads
Ταχέως αναπτυσσόμενη είναι η αγορά κατεβασμάτων μουσικήςβίντεο στο βρετανικό Για το 2007, αναμένεται τελικώς μία άνοδος στα 163 εκατομμύρια στερλίνες, προλέγουν οι αναλυτές της Verdict Research στο πλέον πρόσφατο υπόμνημά τους, ενώ όλο το 2012 το αντίστοιχο ποσό αναμένεται να εκτοξευτεί στα 600 εκατομμύρια στερλίνες οπότε θα διαμορφωθεί μερίδιο 13,5% (από μόλις 4,1% σήμερα) της όλης αγοράς μουσικής και βίντεο στη Βρετανία.

Το μερίδιο μπορεί στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να υποχωρήσει λίγο, εντούτοις τα ποσά που θα διατίθενται θα είναι από την πλευρά τους μεγάλα εκτίμησε ο επικεφαλής αναλυτής Μικ Γκλάντινγκ της Verdict Research.

Πρόκειται για μία πολύ συναρπαστική αγορά, με την μεγαλύτερη επιρροή στις αγορές βίντεο και μουσικής, βασικά λόγω της ελκυστικής μεθόδου που προσφέρει στον καταναλωτή. Eίναι πάρα πολύ βολική για τις αγορές από το σπίτι και εξασφαλίζει χαμηλό κόστος μουσικής για τον πελάτη που ενδιαφέρεται να αγοράσει από την σκοπιά της λιανικής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα με την εκτεταμένη στη Βρετανία τεχνική DRMελεύθερης τιμής, με την οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντιγράψουν πολλές φορές τα ίδια κατεβάσματα, θα δοθεί πρόσθετη ώθηση στις συναλλαγές αυτές στο διαδίκτυο.

Η Amazon και η Nokia δραστηριοποιήθηκαν, ήδη, στην πρόσθετη αυτή υπηρεσία του διαδικτύου, σημειώνεται.

Μεγάλος θα είναι ο εμπλουτισμός στα ερχόμενα έτη και των βίντεο στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων με μεγάλα βρετανικά καταστήματα, ανάμεσά τους τα Tesco, HMV, Woolworths, να ανοίγουν και νέα εμπορικά τμήματα για να καλυφθεί η προβλεπόμενη ογκώδης ζήτηση.

Το βρετανικό μουσικό συγκρότημα Radiohead κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Με ουράνια τόξα, προσκαλώντας τους μουσικόφιλους που μπαίνουν στο διαδίκτυο να πληρώσουν αυτό που εκείνοι νομίζουν σωστό για να ακούσουν τα τραγούδιά του.

Αυτό κι αν πιστοποίησε πως το κατέβασμα έγινε ένας προσφιλής στον καταναλωτή τρόπος αγοράς της αγαπημένης του μουσικής σχολίασε ο Γκλάντινγκ.
Πηγή: skai.gr