Μάχες των Ελλήνων

Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση

Η σειρά αποτελείται από 6 ντοκιμαντέρ των 45 λεπτών στα οποία παρουσιαστής και αφηγητής είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Η σειρά διατρέχει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία από το τέλος του ελληνοτουρκικού πόλεμου του 1897 και τους βαλκανικούς ως την υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 1979 και καταγράφει τις "μάχες", στρατιωτικές, κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές που καθόρισαν εντέλει το σημερινό πρόσωπο της Ελλάδας.

Κάθε επεισόδιο συντίθεται από αρχειακό υλικό σχετικό με την περίοδο και τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται αλλά και από υλικό σύγχρονων γυρισμάτων σε όλη την Ελλάδα, σε σημεία τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα ιστορικά γεγονότα που σχολιάζονται.

Τα γυρίσματα της σειράς διήρκησαν 1 μήνα και καλύπτουν σχεδόν όλη τη βόρεια συνοριακή γραμμή της χώρας, από το Μπιζάνι, το Καλπάκι και την Κακαβιά, ως το Κιλκίς, το Ρούπελ, τη Θεσσαλονίκη, το Δίλοφο, το Ορμένιο, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τους Κήπους και το Δέλτα του Έβρου.

Σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη αλλά και στην Αθήνα και τον Πειραιά, ο Τάσος Τέλογλου οδηγεί το οδοιπορικό στην ιστορία με έναν λόγο άμεσο που επικαιροποιεί οριακές στιγμές αλλά και συνδέει τη σημερινή πραγματικότητα της χώρας με τις ιστορικές επιλογές που προηγήθηκαν και σφράγισαν τον τόπο. Στόχος της σειράς δεν είναι η συρραφή γεγονότων, αλλά η συνολική κατανόηση μιας πορείας 100 χρόνων, τόσο σε επίπεδο εσωτερικής διαχείρισης της ιστορίας μας όσο και σε επίπεδο διεθνών συσχετισμών.

Την επιστημονική εποπτεία της σειράς έχει ο κ. Θάνος Βερέμης, τα σενάρια υπογράφει η κ. Νατάσα Σέγκου και τη σκηνοθεσία ο κ. Χρήστος Καρακέπελης.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Αναπαραγωγή του βίντεο

Συντελεστές

Λοιποί Συντελεστές

Παρουσίαση: Τάσος Τέλλογλου
Επιστημονικός Σύμβουλος: Θάνος Βερέμης
Σενάριο: Νατάσα Σέγκου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Κουλίνος
Μοντάζ: Άρης Τριανταφύλλου, Κώστας Ασπιώτης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρακέπελης

Φωτογραφικό Άλμπουμ

Προηγούμενα Επεισόδια

Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.