Κούβα- Ταξιδεύοντας αλλιώς

22/12/2017

Μουσική, χορός, ρούμι, πούρα, παλιά αυτοκίνητα, Φιντέλ Κάστρο, Τσε Γκεβάρα, πυραυλική κρίση: αυτά αποτελούν εδώ και δεκαετίες όσα έρχονται στο μυαλό των περισσοτέρων στο άκουσμα της λέξης «Κούβα». Τα τελευταία χρόνια, όμως, στο νησί της Καραϊβικής πραγματοποιούνται ιστορικές αλλαγές που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων του.

Μέσα από τρία συναρπαστικά επεισόδια, η εκπομπή «Ταξιδεύοντας Αλλιώς» με τον Σταύρο Σαμουηλίδη φέρνει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Κούβα του σήμερα, επιχειρώντας μία προσέγγιση πέρα από τα κλισέ.
Τα συναρπαστικά επεισόδια θα προβληθούν στις 25, 26 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου.

Δύο χρόνια μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, και λίγους μήνες μετά τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, η κυβέρνηση της Κούβας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα διεθνή τάξη πραγμάτων.

Την ίδια ώρα, επηρεασμένο από τη θεαματική αύξηση του τουρισμού στη χώρα και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μεγάλο μέρος των Κουβανών πολιτών ζητά και τολμά περισσότερες αλλαγές.

Το ντοκιμαντέρ, που αποτελείται από τρία μέρη, μας ταξιδεύει στην Αβάνα, το Τρινιντάντ και το Σαντιάγκο, όπου συναντάμε καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι διηγούνται την ιστορία τους και μοιράζονται μαζί μας τη δική τους Κούβα, ενώ πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες μιλούν στον φακό της εκπομπής για ένα μέρος που σημάδεψε όσο λίγα την ιστορία του 20ου αιώνα.

Ημερομηνίες & ώρες προβολής:
1ο Επεισόδιο: «Τα Πρόσωπα Μιας Χώρας», Δευτέρα 25/12, 11:00
2ο Επεισόδιο: «Από την Επανάσταση στο Σήμερα», Τρίτη 26/12, 10:30
3ο Επεισόδιο: «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους», Δευτέρα 01η Ιανουαρίου, 09:00


Παρουσίαση: Σταύρος Σαμουηλίδης
Παραγωγή: Ιωάννα Λουλούδη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρόνης Τσιχλάκης
Μοντάζ: Σταύρος Πετρολέκας


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.