Γλυκές Αλχημείες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

16/03/2017

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» συνεχίζουν με την αγαπημένη δεκαετία του ΄90. Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 19.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το ταξίδι μας στις πιο γλυκές γευστικές αναμνήσεις ολοκληρώνεται, με τελικό σταθμό την αγαπημένη δεκαετία του ΄90. Σήμα κατατεθέν της, η εναλλακτική οπτική και το άνοιγμα των συνόρων, πολιτιστικών και φυσικά γευστικών. Τα τρία υπέροχα γλυκά που δημιουργεί ο Στέλιος Παρλιάρος έχουν σαφείς ευρωπαϊκές καταβολές και άφησαν το αποτύπωμά τους την δεκαετία ’90. Η πρώτη είναι η πανακότα, το κλασικό ιταλικό γλύκισμα, που κυριολεκτικά σημαίνει ... «ψημένη κρέμα». Δεύτερη είναι η κρεμ μπρυλέ, ο πιο μαγικός συνδυασμός κρέμας, γάλακτος, ζάχαρης, βανίλιας, κρόκου αβγών και καραμελωμένης ζάχαρης και τρίτη συνταγή το τιραμισού, επίσης ιταλικό και εξίσου λατρεμένο. Η εναλλακτική και σύγχρονη συνταγή της ημέρας είναι υπέροχα τρουφάκια με ξερά φρούτα και σουσάμι.

Η πρώτη συνταγή των 90s που θα μας παρουσιάζει ο Στέλιος είναι η πανακότα. Ανάλαφρη και γεμάτη γλύκα, με χειροποίητη σως καραμέλας. Ενθουσιάζει με την απλότητα αλλά και τη λεπτή γεύση της.

Η δεύτερη συνταγή που έρχεται από τη δεκαετία του ’90 στο σήμερα είναι η κρεμ μπρουλέ. Γαλλική φινέτσα και απλότητα, που αφήνει να αναδειχθούν τα υπέροχα αρώματα της βανίλιας και της καραμελωμένης ζάχαρης. Τόσο απλή, κι όμως τόσο λαχταριστή.

Στη συνέχεια, ένα γλυκό που... ανεβάζει τη διάθεση, όπως λέει και το όνομά του. Τιραμισού σημαίνει «ανέβασέ με ψηλά», και η συνταγή του Στέλιου υπόσχεται ακριβώς αυτό. Μπισκότα σαβαγιάρ, ιταλικό μασκαρπόνε και φυσικά αρωματικός καφές, για ένταση, μοναδικό άρωμα και ονειρεμένη γεύση.

Για το τέλος, μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή με άρωμα και χρώμα ελληνικό. Τρουφάκια από αμύγδαλα, ξερά φρούτα, μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού, με επικάλυψη από σουσάμι. Εύκολα, νόστιμα και θρεπτικά, γλυκαίνουν κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς τύψεις.

Γλυκά από τη δεκαετία του ’90: συνταγές που πρέπει να κρατήσουμε, γεύσεις που σίγουρα δε θα ξεχάσουμε ποτέ!


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.