Γλυκές Αλχημείες με τον Στέλιο Παρλιάρο

09/03/2017

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» συνεχίζει σε μια εκπομπή αφιερωμένη στην εποχή της δεκαετίας του ’80.Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το ταξίδι μας στις πιο... γλυκές γευστικές αναμνήσεις συνεχίζεται, με επόμενο σταθμό την ανέμελη και λαμπερή δεκαετία του ’80. Η εγκράτεια της προηγούμενης δεκαετίας, δίνει τη θέση της στην ευμάρεια και την απενοχοποίηση της απόλαυσης. Και η απόλαυση κυριαρχεί και στις τρεις συνταγές, που θα μοιραστεί μαζί μας ο Στέλιος Παρλιάρος. Η πρώτη είναι μια λαχταριστή τάρτα φρούτων, πολύχρωμη και γεμάτη δροσερές πινελιές. Η δεύτερη, μια πληθωρική μπλακ φόρεστ, που αν και έρχεται από τη μακρινή Γερμανία έγινε η αγαπημένη όλων των Ελλήνων τη δεκαετία του ’80. Τέλος, για να μας επαναφέρει γλυκά στο παρόν, ο Στέλιος φτιάχνει για μας θρεπτικές και υγιεινές μπάρες υπερτροφών.

Η πρώτη συνταγή που φέρνει ο Στέλιος από τα 80’s είναι η τάρτα φρούτων. Ακόμη και όσοι δεν έζησαν την εποχή που καθιέρωσε τον Στέλιο Παρλιάρο, όταν έφτιαξε τις πρώτες τάρτες με φρέσκα φρούτα, σίγουρα τις επιλέγουν ακόμα. Είτε για τη δροσερή γεύση τους, είτε λόγω της αίσθησης ότι αποτελούν «αθώα» επιλογή, λόγω των φρέσκων φρούτων που τις στολίζουν. Η συνταγή που θα δούμε είναι απλή και απολύτως ισορροπημένη: γλυκιά και αρκετά μαλακή ζύμη, πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκα φρούτα.

Η δεύτερη αγαπημένη συνταγή από το παρελθόν είναι η μπλακ φόρεστ, μία από τις πιο διάσημες γερμανικές τούρτες. Σοκολατένιο παντεσπάνι σε τρεις στρώσεις, αρωματισμένο με λικέρ κεράσι. Ανάμεσα στις στρώσεις βρίσκουμε μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα, σαντιγί και φρέσκα βύσσινα. Μια τούρτα πειρασμός, που συνδυάζει άψογα τη γλυκιά γεύση με την οξύτητα των φρούτων .

Για το τέλος, πανεύκολες και άκρως υγιεινές μπάρες υπερτροφών, με τα πιο πολύτιμα και ωφέλιμα φυσικά συστατικά, όπως αμύγδαλα, καρύδα, κολοκυθόσπορους, goji berries και πολλά άλλα.

Όποια γεύση και αν μας άφησε η δεκαετία του ’80, συνταγές όπως αυτές σίγουρα θα σας ξυπνήσουν μια γλυκιά νοσταλγία!


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.