"Ενα τραπέζι Ελλάδα" από το Βόλο

27/02/2015

Η Chef Ντίνα Νικολάου επισκέπτεται την πανέμορφη Θεσσαλική πόλη του Βόλου. Συναντά την Ελένη Ψυχούλη στον τόπο καταγωγής της και στήνουν ένα τραπέζι με Βολιώτικο αέρα!
Γνωρίζει τις γοητευτικές και γεμάτες ιστορία γωνιές της πόλης...
Έπειτα, η Ελένη Ψυχούλη μαζί με την Δέσποινα Καπετανιά προτείνουν μια σαλάτα με ρόκα, κυδώνια και μανούρι...
Ενώ η Ντίνα Νικολάου δανείζεται για λίγο την κουζίνα τους και φτιάχνει μια εναλλακτική μακαρονάδα με ταχίνι & σπανάκι…
Στη συνέχεια, μια ανάσα από την πόλη του Βόλου επισκέπτεται ένα τοπικό αποσταγματοποιείο και μαθαίνει τα πάντα για το τσίπουρο, το «νερό» των Βολιωτών.
Η επίσκεψη τελειώνει γευστικά με έναν γαστρονομικό περίπατο στα ξακουστά τσιπουράδικα του Βόλου, με άφθονους μεζέδες και τσίπουρο.
Επιστρέφει στην Αθήνα και μας προτείνει ένα εμπνευσμένο μενού: μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα, πεϊνιρλί με κρέμα τυριών και μηλόπιτα με σοκολάτα.

«Ένα τραπέζι Βόλος …Ένα τραπέζι Ελλάδα!»


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.