"1000 μίλια γεύσεις" από το Βελγράδι

18/12/2014

Ο Βαγγέλης Δρίσκας επισκέπτεται το Βελιγράδι, έναν προορισμό που παρ’ όλο που είναι τόσο κοντινός, γνωρίζουμε ελάχιστα τόσο για την καθημερινή ζωή αλλά και την γαστρονομία της πόλης.
Ξεκινά τις περιπλανήσεις στην πόλη για να γνωρίσει την παραδοσιακή της πλευρά. Ο Βαγγέλης συναντά τον σεφ Michael Kreiling του Hyatt Regency ο οποίος του μαγειρεύει το πιο κλασικό πιάτο της πόλης: Πικάντικα κεμπάπ, με μία σειρά από απίθανα συνοδευτικά και σάλτσες που μιλάνε στην καρδιά μας. Επισκέπτεται το Lorenzo & Kakalamba, ένα μοναδικό εστιατόριο παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη συλλογή σε έργα μοντέρνας τέχνης στον κόσμο, ένα οπτικό παραλήρημα με τα πιο ετερόκλητα αντικείμενα. Εδώ όμως, το φαγητό από την βόρεια Σερβία είναι ο πρωταγωνιστής και ανταγωνίζεται επάξια το περιβάλλον.
Στη συνέχεια μοιράζεται ένα κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα με τους ντόπιους στο κλασσικό εστιατόριο Manjez και δοκιμάζει το εθνικό ποτό των σέρβων, την ρακία στο ομώνυμο διάσημο Rakia Bar σε όλες τις παραλλαγές της.
Οι περιπλανήσεις στην πόλη της εκπομπής μεταφέρουν εικόνες και ήχους από έναν εκκολαπτόμενο τουριστικό προορισμό που γοητεύει τους επισκέπτες.
Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.


«1000 Μίλια Γεύσεις» με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.