«Έρρωσο... να είσαι γερός» με πολύτιμες συμβουλές για την υγεία

10/06/2014

«Έρρωσο... να είσαι γερός» καθημερινά στις 11.45πμ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με την Δρ. Έλενα Λαζαρίδη.

Η εκπομπή ανοίγει το κεφάλαιο της Υγείας με συνεντεύξεις διακεκριμένων επιστημόνων της ιατρικής κοινότητας, ρεπορτάζ, γκάλοπ- έρευνες και παρουσιάζει όλες τις άγνωστες πτυχές της Υγείας. Παράλληλα προτείνει έξυπνες ιδέες ευρωστίας.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το θέμα της εκπομπής είναι οι αιμορροΐδες. Καλεσμένος ο Αναστάσιος Ξιάρχος Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, του Ομίλου Ιατρικού και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, ο οποίος δίνει όλες τις απαντήσεις γύρω από το θέμα.Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η παχυσαρκία απασχολεί σήμερα την εκπομπή. Η υπέρμετρη αύξηση του βάρους και συσσώρευση λίπους αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο Νικόλαος Γεωργόπουλος, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, είναι στο studio και λύνει όλες τις απορίες.


Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Την εκπομπή απασχολεί η νόσος του Πάρκινσον. Η νόσος αυτή είναι μία από τις συχνότερες εκφυλιστικές παθήσεις του νευρικού συστήματος, με συχνότητα περίπου 1% στον πληθυσμό άνω των 65 ετών, με σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής και τη λειτουργικότητα του ασθενούς. Στην εκπομπή ο Λεωνίδας Στεφανής , Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροβιολογίας, Διευθυντής της Β Νευρολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.


Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις είναι το θέμα της εκπομπής.Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου υγείας, το 10% των ασθενών που νοσηλεύονται στα ελληνικά νοσοκομεία προσβάλλονται από σοβαρές λοιμώξεις, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της διάρκειας νοσηλείας τους. Απ’ αυτούς, το 30% νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο κόστος νοσηλείας όσο και στην υγεία των ασθενών.Καλεσμένη στο studio η Ξανθή Δεδούκου, παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Υπεύθυνη Γραφείου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων ΚΕΕΛΠΝΟ.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.