"Ιστορίες Γης" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

05/06/2014


Οι «Ιστορίες γης» με τον Ανδρέα Μπαρμπούτση ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παρουσιάζουν δύο διαφορετικά μεταξύ τους προϊόντα εξίσου επιτυχημένα την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 13.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Με φόντο ένα παραδοσιακό καφενείο, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, δημιουργός της μπύρας «Βεργίνα» και ιδρυτής της «Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης Α.Ε.» μοιράζεται με το τηλεοπτικό κοινό τη δική του προσωπική εμπειρία στον τομέα του επιχειρείν, αποκαλύπτει γιατί έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times με τον τίτλο ''Η οδύσσεια μιας μικρής ελληνικής μπύρας'' και πώς τελικά ''έπεισε'' τους μάλλον δύσπιστους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευτούν γευστικά μια μπύρα εγχώριας παραγωγής. Υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Παραγωγής της ζυθοποιίας, Χρήστου Δημητσούδη, οι τηλεθεατές γνωρίζουν τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσης της μπύρας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ενώ παράλληλα δοκιμάζουν μαζί με τον Αντρέα τα διαφορετικά είδη μπύρας και μαθαίνουν για τη διατροφική τους αξία αλλά και για τα μυστικά του σωστού σερβιρίσματος.

Για ένα από τα πιο στοιχειώδη προϊόντα διατροφής, το αλεύρι, οι «Ιστορίες Γης» φθάνουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, στους «Μύλους Θράκης» της Ι.Ουζουνόπουλος Α.Ε που μετρούν περίπου έναν ολόκληρο αιώνα στην παραγωγή άλευρων, με ρίζες που ξεκινούν από την Ανατολική Θράκη. Ο Αντρέας μαζί με τον χημικό και μέλος του Δ.Σ. Μάρκο Χατζηζήση κάνουν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις σιτοπαραγωγικές ανάγκες της χώρας για να περάσουν στη σύγχρονη εποχή και τη νέα γενιά και συγκεκριμένα την τέταρτη κατά σειρά, τον Γιάννη Βαρελλά Ουζουνόπουλο, Υπεύθυνο Δράσεων Καινοτομίας στην επιχείρηση σήμερα. Στην ταράτσα της αλευροβιομηχανίας και με φόντο τον Έβρο, ο Γιάννης μιλά για την ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και τις προσπάθειες της επιχείρησης για αναβάθμιση των ελληνικών σιτηρών. Μάλιστα προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο Γιάννης μας παραπέμπει στον Καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σπυρίδωνα Κουτρούμπα ο οποίος πληροφορεί το κοινό για τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και των Μύλων Θράκης με σκοπό τη δημιουργία πειραματικών καλλιεργειών που θα αποβλέπουν στην παραγωγή σιτηρών υψηλότερης ποιότητας.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.