Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race ξεκινά στον ΣΚΑΙ

07/03/2014

O ΣΚΑΪ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race ξεκινώντας από το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 14.00 που θα προβληθεί το «Red Bull Air Race:Preview».
Το συναρπαστικό εναέριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιστρέφει για να εντυπωσιάσει σε νέους προορισμούς και με νέους κανονισμούς, αλλά τις ίδιες δόσεις αδρεναλίνης στο πιο γρήγορο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη!
Δώδεκα από τους καλύτερους πιλότους του πλανήτη θα διαγωνιστούν σε μία μονομαχία με οκτώ στάσεις, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους! Η αυλαία σηκώνεται στο Abu Dhabi με την πρώτη αερομαχία της σεζόν(ο πρώτος αγώνας θα μεταδοθεί τo ερχόμενο Σάββατο).
Στη συνέχεια η δράση μεταφέρεται επί ευρωπαϊκού εδάφους, στην Κροατία στις 12-13 Απριλίου. O τρίτος αγώνας διεξάγεται στη Μαλαισία στις 17-18 Μαΐου, προτού το πρωτάθλημα επιστρέψει ξανά στη Γηραιά Ήπειρο. Στις 26-27 Ιουλίου οι κορυφαίοι πιλότοι μάχονται στον εναέριο χώρο της Πολωνίας ενώ στις 16-17 Αυγούστου, στη Μεγάλη Βρετανία. Σειρά έχει η άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού με δύο αερομαχίες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στις 6-7 Σεπτεμβρίου και στις 11-12 Οκτωβρίου. Ο πρωταθλητής θα κριθεί στις 1-2 Νοεμβρίου, στην Κίνα.
Πλέον και τα τρία αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται στο Red Bull Air Race (Zivko Edge 540 V2, MXS-R, Corvus Racer 540) έχουν τους ίδιους κινητήρες και τους ίδιους έλικες, στοιχείο που ενισχύει την ανάγκη προσωπικών και όχι μηχανολογικών υπερβάσεων από τους πιλότους. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα.Ωστόσο, οι βασικές αρχές παραμένουν: οι πιλότοι μάχονται με αντιπάλους το χρονόμετρο και τα όρια τους, ακολουθούν προδιαγεγραμμένο σχέδιο πτήσης πραγματοποιώντας απαιτητικά σλάλομ ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια που βρίσκονται μερικά μέτρα από το έδαφος ή την επιφάνεια της θάλασσας, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 370 χλμ/ώρα!
«Όλα θα κριθούν βάσει των ικανοτήτων των πιλότων φέτος» σημειώνει ο κάτοχος του τίτλου, Βρετανός Paul Bonhomme. Και μάλλον θα έχει έντονο ανταγωνισμό αφού μαζί του, επιστρέφουν στις επάλξεις οι πρώην πρωταθλητές Hannes Arch (Αυστρία) και Kirby Chambliss (ΗΠΑ), ο «νονός» του θεσμού Peter Besenyei (Ουγγαρία), που συνέβαλε τα μέγιστα στη υλοποίηση της ιδέας ύπαρξης αγώνα στους ουρανούς και ο οποίος δήλωσε: «Μου είχε λείψει πολύ το Red Bull Air Race καθώς αυτή η αίσθηση του ανταγωνιστικού σπορ είναι φανταστική», αλλά και οι διψασμένοι για επιτυχίες Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), Matt Hall (Αυστραλία), Nicolas Ivanoff (Γαλλία), Michael Goulian (ΗΠΑ), Matthias Dolderer (Γερμανία), Yoshi Muroya (Ιαπωνία), Pete McLeod (Καναδάς) ενώ τη δωδεκάδα των μαχητών των αιθέρων, συμπληρώνει ο Martin Sonka (Τσεχία).
Φέτος όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα προβληθούν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αναλυτικά ημέρες και ώρες αναμετάδοσης από το redbull.gr.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.