Πρεμιέρα για το "Frozen planet"

27/02/2013

Η σειρά ντοκιμαντέρ, που σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης , όταν προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινά στον ΣΚΑΪ.
«Απίθανο, εκπληκτικό, ασύλληπτο, μεγαλειώδες» ήταν οι προσδιορισμοί που χρησιμοποίησε η Guardian για το «Frozen Planet»
«Κάθε σκηνή, από μόνη της ένα έργο τέχνης» έγραψε η Sunday Mirror και «Αριστούργημα» το χαρακτήρισε η Daily Telegraph.

Η εκπληκτική σειρά παρουσιάζει το προφίλ των πολικών περιοχών του πλανήτη.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που θα μας ...κόψει την ανάσα καθώς οι πάγοι λιώνουν πολύ γρήγορα και το τοπίο θα αλλάξει για πάντα.
Η Αρκτική και η Ανταρκτική είναι τα σημαντικότερα τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς στον πλανήτη. Οι μεγάλες εκτάσεις, η ομορφιά του τοπίου, η τεράστια δύναμη των στοιχείων της φύσης, οι πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες, ο άγριος ωκεανός και ο απέραντος πάγος είναι στοιχεία που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.
Ταξιδεύει κάτω από τους πάγους και τη θάλασσα και ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο που κρύβεται εκεί. Κάνουν βουτιά στην καρδιά ενός πολικού ηφαιστείου που εκρήγνυται και πετάνε προς τον Νότιο Πόλο βλέποντας όλη την Ανταρκτική από ψηλά – το μέρος με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πάγου στον πλανήτη-ακολουθώντας τα χνάρια των μεγάλων πολικών εξερευνητών.


Για την επίτευξη των εναέριων λήψεων της σειράς Frozen Planet, χρησιμοποιήθηκε ειδικά κατασκευασμένη κάμερα για να αντέχει στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες των -30°C.
Η Ανταρκτική έχει τους πιο δυνατούς ανέμους στον πλανήτη, που πνέουν από το εσωτερικό της παγετώδους μάζας. Η μέγιστη ταχύτητα ανέμου που έχει καταγραφεί άγγιξε τα 200 μίλια την ώρα και η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει επίσημα καταγραφεί ήταν -89 ° C!
Θα παρακολουθήσουμε εντυπωσιακά τοπία, χαρισματικά ζώα και τη συμπεριφορά τους όπως δεν έχουν καταγραφεί άλλη φορά από κάμερες..

Μια σειρά ορόσημο που μεταφέρει στην οθόνη, την άγρια φυσική ομορφιά των πόλων. Ίσως και να είναι οι τελευταίες εικόνες που έχουμε από τους πόλους πριν αλλάξουν, μια και τα σημάδια της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα είναι περισσότερο εμφανή στην Αρκτική και στην Ανταρκτική απ’ ότι οπουδήποτε αλλού.

Μια σειρά επικών διαστάσεων γυρισμένη σε high definition, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το απόλυτο πορτραίτο των πόλων καθώς καταφέρνει να αποτυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεγαλοπρεπή δύναμη των στοιχείων της φύσης αλλά και την εύθραυστη ομορφιά τους.
Η αφήγηση γίνεται από τον διάσημο Sir David Attenborough, η φωνή του οποίου συνδυάζεται απόλυτα με τις μαγευτικές εικόνες της άγριας φύσης.
Η βραβευμένη ομάδα του Frozen Planet αναλαμβάνει με την βοήθεια των μέσων τελευταίας τεχνολογίας να οδηγήσει και να ξεναγήσει τον τηλεθεατή στις πιο απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές του πλανήτη με πρωτοποριακές λήψεις πάνω και κάτω από τους πάγους.

Μέσω της σειράς «Frozen Planet» θα έχουν τη δυνατότητα όλοι να δουν χαρισματικά ζώα όπως πολικές αρκούδες, πιγκουίνους, λύκους και όρκες, που καταφέρνουν να επιβιώνουν παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Αυτοί είναι οι πόλοι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί και όπως πιθανόν δεν θα τους ξαναδούμε...

Η ομάδα του Frozen Planet διέθεσε 2365 ημέρες στην ξηρά, 134 ώρες κάτω από τους πάγους και μέσα στο νερό και αφιέρωσε χρόνο σε 10 εκατομμύρια πολικά ζώα για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
Συμπαραγωγή : BBC/Discovery/Antena 3 Televisión S.A./ZDF/Open Univeristy/Skai co-production in association with Discovery Canada
FROZEN PLANET
Ετοιμαστείτε για την εμπειρία μιας ζωής
Εκεί που ο χρόνος «παγώνει»!


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.