Η Σύλβια Κλιμάκη με νέα πρόσωπα "Στην Πράξη"

15/02/2013


Αυτή την Κυριακή παρουσιάζει τα εξής πρόσωπα:

H Σύλβια Κλιμάκη συναντά τον Πατέρα Βασίλειο Θερμό. Σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Είναι επίκουρος καθηγητής Ποιμαντικής στην ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί ως "επισκέπτης επιστήμων" στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Boston University, στο Boston College, και στο Andover Newton. Βιβλία και άρθρα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά. Για το σύνολο του έργου του έχει εκπονηθεί μεταπτυχιακή εργασία(master thesis) στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand στον Λίβανο. Ασχολείται με την επιμόρφωση κληρικών και άλλων στελεχών της Εκκλησίας (Ελλάδα, Αμερική, Φιλανδία).
Για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ο πάτερ Βασίλειος εκφράζει την ανησυχία του για τους νέους : "Υπάρχει ο κίνδυνος ο νέος άνθρωπος να νομίσει ότι συμβαίνει μόνο ότι δείχνουν τα μέσα που συνήθως δείχνουν πιο δυσάρεστες ειδήσεις."

H Σύλβια φιλοξενεί τον Παναγιώτη Δημάκη, που απέσπασε το Αργυρό μετάλλιο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής τον Ιούλιο, όπου συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από σχεδόν όλο τον κόσμο.
Ο Παναγιώτης άρχισε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς μαθηματικών από τη δευτέρα Γυμνασίου. Έχει κατακτήσει συνολικά έξι μετάλλια, με τελευταίο το αργυρό στην Ολυμπιάδα της Αργεντινής.

Η Σύλβια Κλιμάκη συναντά τη Βασιλική Καρακώστα τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής με μοντέρνο ήχο.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.