Το μενού της εβδομάδας του "Μαγειρεύω οικονομικά"

11/02/2013

Το μενού της εβδομάδας:

Τη Δευτέρα μαγειρεύει αγκινάρες που γίνονται η βάση για την γέμιση, με ποικιλία λαχανικών και ζαμπόν. Γαρνίρει με πουρέ πατάτας. Ψήνει στο φούρνο , ογκρατέν. Το σιροπιαστό γλυκό είναι αφράτο, με βάση την ινδική καρύδα.

Την Τρίτη ετοιμάζει σε ειδική σακούλα που περιέχει όλα τα απαραίτητα μπαχαρικά και μυρωδικά, ψήνει κοπανάκια κοτόπουλου. Δημιουργεί το δικό του γύρο, και σερβίρει τα σπιτικά σουβλάκια.

Την Τετάρτη παρασκευάζει μία συνταγή με το κυρίως πιάτο να είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να μαγειρέψει χόρτα ραδίκια, σβήνοντας τη βράση τους με ένα παχύ αυγολέμονο. Με το ζωμό των ραδικιών, ψήνει στο φούρνο φιλέτα γλώσσας.
Η αφράτη ζύμη των κρουασάν φιλοξενούν μία αλμυρή γέμιση με τυρί και γαλοπούλα.


Την Πέμπτη ετοιμάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος κοτόπουλου και μία υπέροχη και πρωτότυπη σάλτσα που το συνοδεύει , που εγγυάται ένα μενού για ειδικές περιπτώσεις , που θα εντυπωσιάσει.
Το γλυκό στο κλίμα της ημέρας, είναι μία δημιουργία με σοκολάτα, σε σχήμα καρδιάς , γαρνιρισμένο με σάλτσα φράουλας.


Την Παρασκευή φτιάχνει τα ζυμαρικά που χρησιμοποιούν είναι ιδιαίτερα και παραδοσιακά. Το χοιρινό κρέας μαρινάρεται για 24 ώρες. Στο τηγάνι τελειώνει η συνταγή, με κρέμα γάλακτος ειδική για ζυμαρικά.
Σε ψητές φέτες από κολοκύθι, «κρύβει» λαχανικά και Κατίκι Δομοκού.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Bησσαρίων Παρθένης
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης
Παραγωγή: GV Productions

"Μαγειρεύω οικονομικά" από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στον ΣΚΑΪ.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.