Η Σύλβια Κλιμάκη "Στην πράξη"

30/11/2012


Αυτή την Κυριακή παρουσιάζει τα εξής πρόσωπα:

Η Σύλβια συναντά τον κ. Δημήτρη Πισιμίση, διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής εταιρίας που πρώτη έφτιαξε τα ξυραφάκια μιας χρήσης. Το 1973, έφτιαξε το πρώτο απορριπτόμενο ξυριστικό μιας χρήσης στον κόσμο.
Η ελληνική εταιρία που σχεδόν έξι δεκαετίες μετά την ίδρυσή της από την οικογένεια Πολίτη, συνεχίζει να καινοτομεί, να δημιουργεί και εξάγει, το 70% των ξυριστικών μηχανών της εταιρίας που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Σήμερα παράγει 4 δισεκατομμύρια ετησίως ή 11 εκατομμύρια ξυραφάκια την ημέρα.
Έτσι η εταιρία όχι μόνο δεν έκανε απολύσεις και μειώσεις, αλλά πέρσι προσέλαβε 150 ακόμη άτομα και επίσης αύξησε τους μισθούς όλων των εργαζομένων κατά 4%.
Για το 2012 οι συνολικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη και νέα προϊόντα θα ξεπεράσουν τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Πέτρο Σκούρτη, αγγειοπλάστη, και τη ζωγράφο Καίτη Καπή , που έστησαν στο Γαλαξίδι ένα εργαστήριο και ένα μαγαζί, όπου δημιουργούν και εκθέτουν τα κεραμικά, που οι ίδιοι φτιάχνουν.
Τα χειροποίητα κεραμικά τα κατασκευάζουν στον τροχό με κόκκινους και άσπρους πηλούς. Τα ψήνουν σε ηλεκτρικό φούρνο στους 980-1150 C και τα ζωγραφίζουν με πυροχρώματα .
Ο Πέτρος Σκούρτης μάλιστα λεει χαρακτηριστικά γι΄ αυτή τη δουλειά:
"Πιο πολύ από έρωτα την κάνουμε τη δουλειά. Λογιστικά δεν βγαίνει"

Η Σύλβια συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο ,ψυχίατρο της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης Φοιτητών που ιδρύθηκε το 2007 και στεγάζεται στη Λέσχη του Πανεπιστημίου στην Ιπποκράτους.
Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των ελλήνων φοιτητών που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη; Άγχος, φοβίες, έμμονες ιδέες, κατάθλιψη, ακόμη και ψυχώσεις.
Σύμφωνα με τον δρα Κ.Κοντοάγγελο, ψυχίατρο της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών:«το 25%-35% των περιπτώσεων που χειρίζεται η μονάδα χρήζει φαρμακευτικής αγωγής».

Ο Μάκης Αμπλιανίτης ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες στην Ελλάδα σήμερα μιλά για τη μουσική και την σημερινή κατάσταση στην Σύλβια Κλιμάκη.
Η σχέση του με τη μουσική άρχισε στα δεκαπέντε του χρόνια όταν πήρε την πρώτη του κιθάρα. Σπούδασε θεωρητικά στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ‘BERKLEE COLLEGE OF MUSIC’ της Βοστόνης παίρνοντας υποτροφία από το κολέγιο.
Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε το 1997 με το δίσκο ‘FLAME KEEPER’’, τον Ιανουάριο του 2001 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ ‘BAHAR’ όπου και καταξιώνεται στο χώρο της ελληνικής μουσικής και γίνεται πλέον γνωστός στο ευρύ κοινό.
Σχηματίζει δικό του γκρουπ και δίνει πολύ πετυχημένες συναυλίες ,σημαντική στην πορεία του είναι η συνάντηση του με τη Μαρία Φαραντούρη. Επίσης ασχολείται με τη διδασκαλία της τζαζ μουσικής, διδάσκοντας τζαζ κιθάρα, μοντέρνα αρμονία και ενορχήστρωση σε διάφορα ωδεία της Αθήνας.
Την περίοδο αυτή παρουσιάζει σε συναυλίες τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τον τίτλο “KISMET”, παράλληλα ετοιμάζει το πρώτο cd με τους ‘HOT ORGANIC TRIO’, ενώ σε λίγο καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσει και η επόμενη προσωπική του δουλειά.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.