Συγκεντρώνουμε φάρμακα σε δύο πόλεις και εξετάζονται και εμβολιάζονται παιδιά στο Κερατσίνι

26/11/2012

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε δύο πόλεις της Ελλάδας.
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι:
•Στα Ιλίσια, μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους
•Στο Διδυμότειχο, στην κεντρική πλατεία της πόλης
Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, που θα συγκεντρωθούν στον Νέο Κόσμο, θα παραληφθούν από ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής», όπου και θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.
Τα φάρμακα που καλείται ο κόσμος να προσκομίσει, μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό του φαρμακείο, τα οποία βέβαια δεν τα χρειάζονται πια και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, που θα συγκεντρωθούν στο Διδυμότειχο σε συνεργασία με το ΘΡΑΚΗ FM 99,8, θα παραληφθούν από το Κοινωνικό Φαρμακείο Διδυμοτείχου.
Η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού, θα πραγματοποιηθεί από τους υπευθύνους, του παραπάνω φορέα.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
O ΣΚΑΪ ενισχύει την πολυετή προσπάθεια της Vodafone και των Γιατρών του Κόσμου, για την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών, που το έχουν ανάγκη και εντείνουν τη δράση της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Αυτό το Σαββατοκύριακο διενεργείται η έκτη δράση. Στις 24 και 25 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα, θα βρίσκεται στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην πλατεία Κύπρου μπροστά από το Δημαρχείο.
Στις πέντε προηγούμενες δράσεις συνολικά εξετάστηκαν 1042 παιδιά:
•707 παιδιά εξετάστηκαν από οδοντίατρο
•841 παιδιά επισκέφθηκαν παιδίατρο
•365 παιδιά εμβολιάστηκαν
•519 εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν

Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε και στην Υγεία» συνεχίζεται.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.