«ΤΑΞΙΓΕΥΟΝΤΑΣ» στη Μαντινεία

22/06/2012

«ΤΑΞΙΓΕΥΟΝΤΑΣ» στη Μαντινεία την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 19.00 με τον Κώστα Κολέτσα και τη Μαρία Κόλλια στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στο άρωμα του κρασιού, τη λεγόμενη «μύτη», είναι αφιερωμένο το ταξίδι του ΤΑΞΙΓΕΥΟΝΤΑΣ στη Μαντινεία, μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγούς περιοχές της χώρας. Δεν είναι τυχαίο πως το κρασί που παράγεται εδώ, το Μοσχοφίλερο ή «ρόδο της Μαντινείας», χαρακτηρίζεται από φίνα και δυνατά αρώματα, τους λεμονανθούς και φυσικά, το τριαντάφυλλο.

Από τα άδυτα ενός παλιού αθηναϊκού αρωματοπωλείου, το νέο επεισόδιο της τριλογίας για τα βασικά χαρακτηριστικά του Οίνου, «ταξιγεύει» στο αρκαδικό οροπέδιο. Την «ερατεινή Μαντινέη» του Ομήρου (την τερπνή γη δηλαδή) και «πολυάμπελο χώρα».

Την αρχαία καταγωγή του αμπελώνα τιμούν επάξια οι σημερινοί παραγωγοί. Το οινοποιείο Σπυρόπουλου, βραβευμένο με πολλές διακρίσεις, ανοίγει τις πόρτες του. Αποκαλύπτοντας πώς η παράδοση «παντρεύεται» με τη βιολογική καλλιέργεια, στον πρώτο «γραμμικό» αμπελώνα της περιοχής. Και, κοντά στην τοποθεσία της αρχαίας Μαντινείας, ο οινοποιός Ευάγγελος Καλόγρης ξεναγεί στο αμπέλι του και το οινοποιείο, που κληρονόμησε από τον παππού του.

Όμως ο τόπος του Πάνα κρύβει και άλλα μυστικά για τον Κώστα και τη Μαρία. Το σπήλαιο Κάψια, με τους σπάνιους χρωματισμούς του, την ασυνήθιστη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Αλλά και την ιστορία ενός Ιταλού στρατιώτη, που γνώριζε το Λοχαγό Κορέλι! Και φυσικά, τη φιλοξενία των Αρκάδων με μία πίτα από τα χέρια της κυρίας Χριστίνας.Οι Συντελεστές
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κώστας Κολέτσας - Μαρία Κόλλια
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Περικλής Ασπρούλιας
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ - ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Βούλα Παλαιολόγου
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: CineCrane – NON STOP MEDIA PC


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.